Tweede damnacht DES Lunteren opnieuw geslaagd

28 jun

Vrijdagavond om 22.30 opende de voorzitter van damvereniging DES Jaap Heij de tweede damnacht van DES Lunteren. Er hadden zich weer 25 dammers opgegeven voor dit sneldamtoernooi. De spelers waren verdeeld in twee groepen qua speelsterkte. In de hoofdgroep deden 13 dammers mee met een rating van 900- 1300 De titelverdediger van vorig jaar Rik Twilhaar was ook aanwezig. Het toernooi kende een vlot verloop met als halverwege koploper Arjen Timmer van DES Lunteren. Arjen won de eerste 8 wedstrijden oprij en bleef daarmee Rik Twilhaar twee punten voor. In de twaalfde ronde ging Arjen verrassend onderuit tegen Jaap Heij en zag de voorsprong verdwenen.

De onderlinge ontmoeting in de zestiende ronde tussen Arjen en Rik bracht de beslissing in het voordeel van de Arnhemmer. Rik gaf de voorsprong niet meer uit handen en won voor de tweede keer oprij de damnacht van Lunteren. De prijsuitreiking was ’s morgens om 7.30 uur. Rik kreeg de wisselbeker het Lunterse Vrouwtje uitgereikt. Twilhaar kan volgend jaar bij een derde winst de trofee definitief in zijn bezit krijgen. Arjen Timmer was tevreden met een tweede plaats. Het was de eerste damnacht van Timmer en de vermoeidheid was hem zichtbaar aan te zien. Hin Wong de favoriet voor de titel moest zich met een derde plaats tevreden stellen.

In de categorie B was er ook succes voor de Lunterse dammers. Arno Bos scoorde 26 punten en bleef daarmee Wijnand Voskuil twee punten voor. De derde plaats was voor Jaap Heij en Egbert Harkink uit Laren. In de categorie C leverde Melanie Voskuil een puike prestatie. In een deelnemersveld met elf mannelijke dammers wist de pas dertienjarige Melanie iedereen voor te blijven. Melanie behaalde een mooie score van 35 punten uit 22 wedstrijden. De nummers twee en drie waren hier Dinand Stegeman uit Laren en na barrage Wim Franken uit Voorthuizen.
Damvereniging DES kan met deze geslaagde damnacht tevreden het damseizoen afsluiten.

Op zaterdag 7 juli is er nog de jaarlijkse trainingsdag en de aansluitende barbecue voor de leden.

Zie voor detailuitslagen de website van de Gelderse Dambond