Examens voor de leden van DES-Lunteren

9 jun

Vrijdagavond 8 juni hebben verschillende leden van DES-Lunteren poging gedaan om een damexamen te halen. In Bennekom mocht iedereen die op de damschool zat hun examen te doen. Na het examen konden de leden een simultaan spelen tegen trainer Johan Kraaijenbrink, die alle partijen op 4 na won. Onze eigen jeugdlid Jeroen van de Brink speelde een sterke partij, kwam erg goed te staan en kreeg het voor elkaar om remise te halen, die Johan er zelf met moeite uit moest slepen.  In Lunteren zelf deden verschillende andere jeugdleden, die niet op de damschool zitten ook een poging voor het behalen van een examen.

Na een lange toespraak van Johan Kraaijenbrink kregen alle leden van DES wel een diploma in de handen. Die avond zelf hadden Jan Cysouw, Johan Top, Biense Wielstra en Jeroen van de Brink, Erik Schaafsma hun hersens laten kraken op een Sijbrands examen. Biense Wielstra had net te weinig punten om zijn tweede diploma van het jaar in handen te krijgen. De andere vier hadden wel net genoeg punten en mochten trots hun diploma’s ophalen, die ze van Johan Kraaijenbrink kregen.

Na alle Sijbrands diploma’s waren de mensen die Roozenburg deden aan de beurt. Stijn Overeem, Hanna Hoogenraad en Bram Cysouw haalden allemaal hun diploma, al ging het met wat moeite, want ze hadden de toets maar krap gehaald, maar zoals we altijd zeggen: ‘Een 5,5 is ook een voldoende’. Gerlinda Schaafsma deed als enige Lunteraan een Springer toets, die ze net als de mensen van Roozenburg en Sijbrands net gehaald had.

Aan het einde van de avond konden de mensen nog even blijven voor een hapje en een drankje. Al met al een leuke avond voor zowel jong als oud.

Ook in Lunteren waren er een stuk of tien leden die examen deden.  In eerste instantie haalde negen van de tien leden hun examen, meeste met een ruime score. Alleen Margreet van Roekel haalde het op twee punten niet, maar na twee nauwkeurige correcties van de damtrainers haalde ze nog net het aantal punten dat nodig was om het examen te halen.

One Reply to “Examens voor de leden van DES-Lunteren”

Gesloten voor reacties.