Melanie Voskuil wint zilver op het NK dammen

29 mei

Van 17 t/m 19 mei werd in Warffum het NK dammen voor pupillen meisjes gehouden. Er waren tien meiden, die de strijd met elkaar aangingen. Na een lange reis naar het noordelijkste deel van Groningen werd er om 12.30 uur met het toernooi gestart. Er werd een rond toernooi gespeeld, dus iedereen moest tegen elkaar. Melanie Voskuil had een sterke start tegen Lotte Meijer. Ze wist deze partij eenvoudig in winst om te zetten. De tweede ronde werd er meer van Voskuils denkvermogen gevraagd. Ze speelde tegen Ilse Barf, die er uiteindelijk met het brons vandoor ging. Het ging gelijk op, maar Melanie wist na het behalen van een dam te winnen. De derde en laatste ronde van deze dag werd er gestreden tegen Merel van Leeuwen. Ook deze partij werd gewonnen. Melanie staat samen met Tessa Aleven aan kop. Vrijdag wist Melanie weer drie keer te winnen, terwijl Tessa Aleven in de vijfde ronde door de klok ging en partij verloor. Melanie staat nu op één met twee punten voorsprong.

Zaterdag de laatste dag. De eerste ronde speelt Melanie tegen haar directe concurrent, Tessa. Na een lange partij trok Tessa aan het langste eind en staan de dames samen bovenaan. Eén van beide zou kampioen worden, aangezien ze vier punten los staan. De achtste ronde wisten allebei weet te winnen. Het komt nu op de laatste ronde aan. De spanning steeg ten top. Tessa wist haar partij snel en eenvoudig te winnen.

Melanie voelde de druk toenemen, want ze moest winnen om nog mee te doen voor de eerste plaats. In een, voor Melanie betere stand, maakte ze een foute berekening en verloor door een zetje haar partij van Mabel van Leeuwen. Tessa Aleven uit Huissen is de nieuwe meisjes kampioen. Melanie kreeg het zilver overhandigd en Ilse Barf uit Leek won na drie barrage partijen het brons. Het was een goed georganiseerd en gezellig toernooi. Waar ook naast het dammen leuke activiteiten werden gedaan.