Succes voor dammers DES bij N.K. sneldammen

10 jun


In Utrecht werd vandaag het Nederlands sneldamkampioenschap  gehouden. Er deden namens DES zeven dammers mee in de diverse klassen.

Bij de hoofdklasse hadden Henk Klarenbeek en Arjan van Galen zich via de Gelderse finale geplaatst bij de laatste 24 dammers van Nederland. Er werden eerst zes voorrondes gespeeld volgens het Zwitserse systeem. De Lunterse dammers presteerde allebei boven verwachting en eindigde bij de eerste acht spelers en plaatsen zich zodoende voor de finalegroep A  in de hoofdklasse. Barnevelder Matthias de Kruijf wist zich ook te plaatsen door vijfde te worden.

In de finale moesten er opnieuw zeven rondes gespeeld worden en alle spelers begonnen met 0 punten. Henk begon weer voortvarend door te winnen van Koos van Amerongen en remise tegen Nederlands kampioen gewoon dammen Alexander Bajakin. In de derde ronde leed Henk een verrassende nederlaag tegen de Barnevelder Matthias de Kruijf. Hierna herstelde Henk zich prima en behaalde nog 6 punten uit 4 rondes. De totaalscore van Klarenbeek was nu negen punten in dit sterke deelnemersveld en een mooie tweede plaats van Nederland.  Matthias de Kruijf werd zesde met een score van 5 punten. Arjan van Galen moest zich met een achtste plaats tevreden stellen. De sneldamkampioen van Nederland werd Alexander Bajakin met 12 punten.

Laura Timmerman speelster van DES 1 deed het ook zeer goed bij de categorie vrouwen. Laura speelde in één groep met 13 deelneemsters. Laura behaalde 20 punten uit 13 wedstrijden en moest allen Olga Kamychleeva voor laten gaan met een score van 24 punten. Annemieke Stunnenberg deed ook mee en eindigde met 16 punten in de middenmoot van het eindklassement.

Bij de junioren deed Johan Top mee en deze liet zien in vorm  te zijn. Johan speelde ook in één grote groep met 13 andere junioren en behaalde uit 12 wedstrijden 20 punten. Dit betekende acht winstpartijen en vier remises. Johan eindigde hiermee netjes op een tweede plaats van Nederland bij de junioren. De winnaar werd de Doetinchemmer Hans Rinner met 23 punten.

In de verliezersgroepen waren er ook nog twee successen voor de DES.-spelers. Johan de Haas werd winnaar in derde  groep B met  12 punten. De jeugdspeler Levien Cysouw werd tweede in de verliezersgroep bij de pupillen.

Door deze mooie resultaten bij het N.K. sneldammen kunnen de dammers/sters  van DES terugkijken op een mooie afsluiting van het damseizoen.