Matthias de Kruijf winnaar Oliebollendamtoernooi DES Lunteren

2 jan

Damclub DES Lunteren organiseerde voor de zevende keer het oliebollendamtoernooi. Er kwamen vrijdagavond maar liefst 56 dammers op dit damtoernnooi af. De clubs die meededen waren: B.D.S.V.- Barneveld, D.V.V.- Voorthuizen, A.D.G.- Amersfoort- De Kroonschijf – Ede, B.D.V.- Bennekom, D.C. Amerongen VBI Huissen en uit Bergambacht de heer Kees Kentie. Er werd in een grote groep via het zwitsers systeem gespeeld. De spelers waar verdeeld in vijf categorieen: A-B-C – Huisdammers en Jeugd. In elke klasse waar er een paar leuke prijzen te winnen.

In de A-categorie bleef het door de laatste ronde spannend via de titel van Oliebol van 2013 zou worden. Matthias de Kruijf, Aldert van Eck en Arjen TImmer eindigde naar 8 rondes gelijk bovenaan met een mooie score van 13 punten. Erwin van Hierden was lange tijd de nummer 1 maar verloor in de laatste ronde van Aldert van Eck en zag hierna iedereen voorbijgaan. De doorslag gaf de weerstandpunten in het voordeel van de Barnevelder. Matthias de Kruijf. Matthias behaald 80 weerstandpunten en Aldert 79. De nummer drie werd Arjen Timmer met 77 weerstandpunten. De kampioen van vorig jaar Harmjan Lammers moest met tiende plaats zich tevreden stellen dit jaar. In de categorie B behaalde de ex-dammer Gerrit de Groot de eerste plaats. Gerrit liet ondanks dat jij al 15 jaar niet meer speelt nog steeds over veel daminzicht te beschikken.
Gerrit de Groot behaalde 10 punten en eindigde met vijf spelers gelijk. De weerstandpunten gaven ook hier de doorslag. De nummers twee en drie werden hier Jaap v. Hierden sr uit Voorthuizen en de Lunteraan Wim Schaafsma derde. Melanie Voskuil heeft verrassend de C- Categorie gewonnen. Melanie had in deze grote groep van twintig dammers veel concurrentie. Stijn Overeem had in de laatste ronde aan remise genoeg tegen Melanie om de categorie te winnen. Stijn vergiste zich in het eindspel en Melanie trok zo verrassend aan het langste eind.
Andre Steenbergen uit Bennekom klom hierdoor op naar de tweede plaats. De derde plaats was de oudste deelnemer Jan v.d. Koot uit Barneveld. Bij de jeugdgroep werd Jeroen v.d. Brink van DES Lunteren de winnaar met een mooie score van 7 punten. Johan Top eveneens uit Lunteren werd tweede met 5 punten. De jongste deelnemer Tristan van de Velde uit Putten werd netjes derde met een score van vijf punten. Maartje Bos won tenslotte de huisdammergroep. De ederveense huisdamster behaalde 6 punten en bleef daarmee de concurrentie twee punten voor. De nummer twee was Rik v.d.Weerd met 4 punten. Kees Blankestijn behaalde ook 4 punten en werd derde bij de huisdammers. Damclub D.E.S kan met dit gezellige oliebollentoernooi terug zien op een geslaagde afsluiting van het damjaar 2012. De prijswinnaars kregen uithanden van de voorzitter van damclub DES enkele mooie prijzen in natura uitgereikt. Matthias de Kruijf won tevens de Oliebollencup wisselbeker.

http://www.edestad.nl/lokaal/barnevelder_matthias_de_kruijf_wint_lunters_eindejaarsdamtoernooi_2012_32461672.html