Tweede Jan Crum sr damtoernooi geslaagd

24 dec

Vandaag werd in Lunteren het tweede Jan Crum sr damtoernooi gehouden. Er kwamen 50 dammers op dit door damclub D.E.S. georganiseerde toernooi af. De spelers waren verdeeld over 5 groepen van 8 spelers en een groep van tien. Het was een gezellig toernooi waarbij er volop werd gestreden om de punten per wedstrijd.

De aspirantengroep was sterk bezet met dammers uit Lunteren, Barneveld, Voorthuizen, Culemborg en drie uit de omgeving Doetinchem. Melanie Voskuil hield zich goed staande tussen de jongens van Gelderland. Melanie eindigde met elf punten op een knappe tweede plaats. De verrassing van het damtoernooi was Tom Knapen uit Lochem. Tom speelde een sterk toernooi en liet menig dammer in het stof bijten. De overwinningen op Jorne Huiting en Nick Jansen zorgde voor een mooie eerste plaats in dit sterke deelnemersveld. Tom speelt dit jaar voor het eerst in het derde tiental van DES Lunteren en laat zien dat jij een damtalent is. Bij de pupillengroep A pakte Jeroen v.d. Brink uit Lunteren de eerste prijs. Jeroen won zes partijen speelde remise tegen clubgenoot Johan Top. Johan werd met negen punten knap tweede in deze groep. De derde prijs ging naar Paul Grootscholten uit Reeuwijk met 8 punten. In de pupillengroep A eindigde Chirstian v.d. Broek en Jan Cysouw samen bovenaan met 12 punten. Het onderlinge resultaat gaf de doorslag in het voordeel van Christian. In de welpengroep A was Tristan v.d.Velde uit Putten een klasse apart. Tristan won al de zeven wedstrijden op rij en hield de concurrentie ruim achter zich. Bij de welpen groep B was Nathan v.Galen uitstekend op dreef. De jonge lunterse dammer behaalde een eerste plaats met elf punten. In de welpen groep 3 was Qori v. Dixhoorn uit Wageningen de sterkste met een mooie score van 13 punten.

Alle nummers 1 t/m 3 kregen uithanden van de toernooileider Jaap Heij een mooie beker. De overige deelnemers kregen een kleine standaard als herinnering aan. het tweede Jan Crum sr jeugddamtoernooi. Damclub DES kan met dit geslaagde jeugdtoernooi terug kijken op een mooi jaar voor de damjeugd van Lunteren.