DES (P1) verliest van koploper VBI

21 dec

DES Lunteren heeft de uitgestelde wedstrijd in de Gelderse Hoofdklasse tegen koploper VBI uit Huissen verloren. Ondanks het feit dat de vier invallers overtuigend stand hielden en zelfs winstkansen creëerden, ging de wedstrijd toch verloren door drie (te) snelle nederlagen op de bovenste borden. 

Arwin Lammers speelde aan bord 1 tegen de geroutineerde Internationaal Grootmeester Geert van Aalten en werd door laatstgenoemde in de aanval ‘gedrongen’. Deze bleek te kwetsbaar en al snel kwam Lammers een schijf achter, en daarmee had hij tegelijkertijd geen kans meer op een punt. Ook Jaap Heij kwam snel een schijf achter tegen een sterke jeugdspeler, waardoor ook hij tegen een snelle nederlaag aanliep. Tot overmaat van ramp verloor vervolgens ook Arno Bos zijn partij. Bos kwam prima uit de opening en hij verkreeg een kansrijke stand. Toen de aanvalsstand van zijn tegenstander los kwam, was deze niet meer te stuiten en met wat tactisch vernuft kon de Huissenaar de overwinning bijschrijven. Zo keek DES al snel tegen een 6-0 achterstand aan en leek het een hele donkere avond te worden voor de Lunteranen.

Gelukkig vormden de invallers een positieve uitzondering. Jan Bos speelde ondernemend tegen een tegenstander die 200 ratingpunten meer heeft, en hij creëerde zelfs kansrijk spel. Uiteindelijk leverde dit een meer dan verdiende remise op. Ook Dennis Bos speelde tegen een op papier veel sterkere tegenstander, hier was het verschil liefst 350 ratingpunten! Het verschil was echter op het bord niet te zien en Dennis speelde heel beheerst naar een puntendeling toe. Sander Neutel trof een ervaren tegenstander tegenover zich, de bekende Jo Weijman. Laatstgenoemde speelde in teambelang voluit op remise en Sander moest uitkijken dat hij niet in de messen van de counter liep. Remise bleek het hoogst haalbare resultaat.

Kopman Arjen Timmer haalde bij een onoverbrugbare 9-3 achterstand nog een fraaie overwinning op de zeer degelijke Jan van Loenen. In een lastig eindspel raakte de Huissenaar het spoor bijster. Bij nauwkeurig spel was remise nog mogelijk geweest, maar de voortdurende tijdsdruk zorgde ervoor dat dit niet gevonden werd. Timmer behoudt hierdoor zijn leidende positie in het topscorersklassement met 13 punten uit 7 wedstrijden. Wijnand Voskuil jr. zorgde tenslotte voor de 10-6 eindstand door remise te spelen. In de eerste tijdnoodfase verkreeg de Lunteraan veel voordeel, dat zelfs winnend bleek te zijn, maar helaas werd dit niet verzilverd.

Zo werd de einduitslag 10-6 in het voordeel van de Huissenaren en daarmee werd Lunteren nog steviger in de middenmoot geduwd van de Gelderse Hoofdklasse.

One Reply to “DES (P1) verliest van koploper VBI”

Gesloten voor reacties.