Lunteranen liggen op de loer

13 jul

Zoals eerder gemeld is momenteel het 12e Barnsteentoernooi aan de gang, in Bunschoten-Spakenburg. Er doen vijf DES-leden mee, namelijk Jaap Heij, Arno Bos, Arjen Timmer, Jaap van Hierden sr. en Michel Hendriksen. Vier van hen liggen op koers om een plaats in de top van het klassement te bewerkstelligen en de vijfde, Michel Hendriksen, laat tot op heden uitstekend spel zien.

Arjen Timmer en Jaap van Hierden sr. staan na vier rondes met 6 punten op een gedeelde tweede plaats, 1 puntje achter koploper Alex van Prinsenbeek. Jaap van Hierden sr. won vandaag op curieuze wijze van Frans Teijn, die opgaf in een remisestand (!). Morgen moeten de twee DES’ers tegen respectievelijk Piet Leijenaar en Frank Zziwa. Arno Bos en Jaap Heij staan keurig op 5 punten uit 4 wedstrijden en zij kunnen morgen in de dubbelronde goede zaken doen. Een sprong vanuit de subtop naar de kop van het klassement is zo gemaakt! Arno laat goed positiespel zien, vandaag dwong hij de Ugandees Zziwa ver in het defensief, maar helaas zat er simpelweg geen winst in. Michel Hendriksen ten slotte staat op -1, wat zeker niet terecht is. Tegen Frits Stuger verwachten we dat hij eindelijk een overwinning pakt, gezien zijn structureel goede partijopzet.

Morgen staan er dus twee rondes op het programma en dan zal duidelijk worden of de DES-dammers kunnen blijven meedoen om de podiumplaatsen. Het zal spannend worden!