DES-spelers actief in 12e Barnsteentoernooi

11 jul

Deze week wordt er in Bunschoten(-Spakenburg) volop gedamd tijdens het 12e Barnsteentoernooi. En hoewel het geen echt gebruikelijke combinatie is, DES-dammers die in een zomertoernooi actief zijn, acteren er maar liefst vijf dammers met een DES-achtergrond. Op deze site zullen zij natuurlijk gevolgd worden! Vandaag werd er één ronde gespeeld met voor de DES-dammers wisselende resultaten.

Voorzitter Jaap Heij beleefde een slechte toernooistart door te verliezen van de man die altijd remise speelt (aldus Jaap zelf): Piet Rozeboom. Jaap wilde teveel spanningen creëeren vanuit een kansrijke opening en kreeg opeens te maken met een agressieve middenspelbehandeling van Rozeboom waar hij niet op gerekend had. Arno Bos bouwde ook een kansrijk ogende stand op tegen Leeroy Langerak, laatstgenoemde bakte er niet veel van. Zoals helaas zo vaak liep het mooie plan van Arno dood en moest er zelfs nog geknokt worden voor een puntje. Dat lukte gelukkig wel, en de overwinningen komen nog wel. Michel Hendriksen (degene die ook bij DCE en KRS speelt) speelde tegen Joop Briedé een puike centrumomsingelingspartij. In het late middenspel / eindspel gaf hij te makkelijk een schijf weg, waardoor het eindspel remise liep. Anders had er wellicht nog wel een overmachtswinst ingezeten. Jaap van Hierden sr. had last van de warmte, maar kwam desondanks erg goed te staan tegen Huibert Koops. De stand was echter te dun om nog te kunnen winnen. Arjen Timmer ten slotte moest gelijk aan de bak tegen titelkandidaat Andrew Tjon a Ong. Het werd een spannende partij waarin Arjen zich liet opsluiten in de hekstelling. Dit werd zelfs een hekstelling met drie schijven, waarbij Arjen een massief centrum kon opbouwen. De complicaties kosten Tjon a Ong dermate veel tijd dat deze in hevige tijdnood kwam. Arjen bleef de druk opvoeren, waarna Tjon a Ong bezweek: hij gaf maar liefst vijf (!) schijven weg.

Hoe? Bekijk het op de toernooisite: http://www.damclubbunschoten.nl/barnsteen2011/toernooi.htm

We zijn benieuwd hoe het de DES-spelers de komende week zal vergaan. Het toernooi duurt nog lang en alles is nog mogelijk…