Timmer beste Lunteraan op Barnsteentoernooi

16 jul

DES-dammer Arjen Timmer is in het Barnsteentoernooi (gehouden van 11-15 juli in Bunschoten-Spakenburg) geëindigd als vijfde, en hiermee scoorde hij het beste van alle Lunterse deelnemers (10 punten uit 7 wedstrijden, geen nederlagen). In de laatste ronde trof Timmer de uiteindelijke toernooiwinnaar, Alex van Prinsenbeek. Ondanks strategisch voordeel kwam hij niet in de buurt van een overwinning. Een ronde ervoor werd jeugdspeler Alex Ketelaars nog overtuigend verslagen. De andere Lunteranen presteerden wisselvallend.

Jaap van Hierden sr. stond na vijf ronden op een uitstekende gedeelde tweede plaats. Tegen Edwin de Jager ging hij in de zesde ronde echter op dramatische wijze ten onder. Na een vliegensvlug afgewerkte opening nam Jaap een remisecombinatie. Het eindspel werd echter net zo snel uitgevoerd als het voorspel, en in remisestelling sloeg van Hierden verkeerd en gaf (te) snel op. Strikt reglementair gezien was het nog mogelijk om remise te claimen. In de laatste ronde trof hij de andere Jaap, Heij. Deze partij eindigde in remise en beide DES-dammers eindigden op 8 punten uit 7 wedstrijden.

Arno Bos verloor de laatste ronde en verspeelde zo de kans op een podiumplaats in zijn ratingklassement. Bos ging redelijk kansloos ten onder in een streng-klassieke partij tegen Jan Terpstra. In de opening en het vroege middenspel had Bos meer (en ander) spel moeten afdwingen. Uiteindelijk eindigde hij op zijn gemiddelde (7 uit 7) in de middenmoot, terwijl er was gehoopt op meer. Michel Hendriksen won de laatste ronde van arbiter Bolks en eindigde hiermee met 6 uit 7 op de 44e plaats. Hij kan terugkijken op een degelijk toernooi met goed spel.

Het was een prima georganiseerd toernooi in Bunschoten, er werd goed voor de dammers gezorgd. Voor de DES-delegatie was het eveneens een gezellig én geslaagd toernooi. Op donderdagavond werd in Bunschoten gezellig gegeten onder de bezielende leiding van Gauke Dirk Nijholt. En op vrijdag waren het de Lunteranen die tot sluitingstijd bleven hangen in het mooie denksportgebouw. Volgend jaar gaan we, als we kunnen, zeker weer naar Bunschoten.

2 Replies to “Timmer beste Lunteraan op Barnsteentoernooi

  1. Goed gedaan Arjen!
    Wij drinken hier een biertje op des lunteren in Roemenië
    Groeten Martin, Remco en Jan

Gesloten voor reacties.