Kampioensboek ‘De leden van de Schuifeldam’ gepresenteerd

13 jul

IMG_1197

LUNTEREN – Eindelijk was het dan zover. Het lang verwachte kampioensboek over het kampioenschap van DES Lunteren in de Hoofdklasse B van de nationale Hoofdklasse 2013-2014 is tijdens de jaarlijkse training en barbecue gepresenteerd. Na een presentatie van de auteurs René Alderliesten en Arjen Timmer werden de eerste twee exemplaren uitgereikt aan voorzitter Jaap Heij en de teamleider van DES 1, Aldert van Eck.

“Het kampioensboek is ambachtswerk”. Misschien was dat wel de meest typerende zin over het nieuwe boek dat DES Lunteren uitbracht. De auteurs René Alderliesten en Arjen Timmer hebben samen met Jan Heij die de vormgeving van het boek voor zijn rekening nam, kosten nog moeite gespaard. Met vlijt zijn de damtechnische analyses samengesteld waarbij de auteurs juist naar creativiteit zochten. Het boek is vooral een verhaal, het verhaal van damvereniging DES Lunteren.

In de presentatie van het kampioensboek refereerde René Alderliesten aan de vele initiatieven die damvereniging DES Lunteren in de loop der jaren rijk is geworden. “Het past bij DES Lunteren om daar invulling aan te geven door dit kampioensboek te maken”. Arjen Timmer presenteerde vervolgens het damtechnische gedeelte waarbij hij aan de hand van een fragment uitleg gaf over de wijze waarop de dampartijen in het boek geanalyseerd zijn. Met applaus werd het kampioensboek ontvangen en de reacties waren overweldigend.

Het kampioensboek is beschikbaar voor een breder publiek en heeft dan ook een ISBN nummer. Met het boek geeft DES Lunteren iets van zichzelf prijs door inzicht te over het functioneren van een gezonde (dam)vereniging. Wie in De Schuifeldam binnenstapt realiseert zich dat dit een clubhuis is van een gewone – en daarmee bijzondere – damvereniging. Een plaats waar alles vereniging zijn uitademt. En dat kan ook gezegd worden van dit kampioensboek.

Het boek ‘De leden van de Schuifeldam’ (142 pagina’s, ISBN nummer 9789082247602) is te bestellen voor € 16,- exclusief € 2,56 verzendkosten via deze pagina.