Erwin van Hierden winnaar open Edes sneldamkampioenschap

30 apr

In Ederveen in het Dorpshuis De Zicht werd de afgelopen twee weken het open sneldamkampioenschap van de Gemeente Ede gehouden. Er deden 32 dammers mee van de damclubs De Kroonschijf, D.C.E. en D.E.S. In de hoofdklasse was het damclub D.E.S. die met acht sterke dammers mochten uitmaken wie kampioen zou worden. De strijd om de eerste plaats ging tussen de kampioen van vorig jaar Arjan van Galen en Erwin van Hierden. Beide spelers gaven weinig punten weg en stonden naar 13 ronde samen bovenaan. De beslissing viel in de onderlinge wedstrijd waarbij Erwin in het late middenspel zijn tegenstander verraste en de partij fraai won.

In de overige klasse werd er ook fanatiek gestreden om de hoogste plaatsen. Melanie Visser – Voskuil liet zien dat ze het dammen nog niet was verleerd en won naar een aanwezigheid van vier jaar de eerste prijs in de tweede klasse. Melanie won bijna al haar partijen en behaalde een mooie score van 23 punten.

Melanie Visser – Voskuil

De andere prijswinnaars in de diverse klassen waren: Eerste klasse: Nico Valkenburg – D.C.E. – Ederveen Huisdammers: Evert Teunissen

De prijsuitreiking werd verricht door de sponsor Robert Bos namens Veevoerders P. Bos uit Ederveen. De damclubs uit de gemeente Ede kunnen terugkijken op een geslaagd sneldamkampioenschap van de Gemeente Ede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *