De Bron 7e bij schooldammen

25 apr

Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang in Ederveen. Er werd een halve finale van Nederland schooldammen gehouden. Er deden 17 scholen mee uit de provinciën Gelderland, Zuid- Holland, Utrecht en Overijssel. De Ruitenbeekschool uit Lunteren moest door persoonlijke omstandigheden helaas afzeggen voor de halve finale. De Bron uit Lunteren deed wel mee en begon verrassend met drie overwinningen aan het toernooi. Hierna hadden ze geen geluk met de loting en moest er tegen de toppers gespeeld worden. Ruben Mekke en Thijs van Veldhuizen waren vandaag de waterdragers van De Bron. De andere drie spelers deden ook goed mee maar miste de damervaring. De laatste ronde moest er gewonnen worden van OBS de nieuwe Wereld voor plaatsing voor het N.K. De wedstrijd eindigde in een 4-4 gelijkspel waardoor de Bron op een 7e plaats eindigde. Vandaag werd bekend gemaakt dat De Bron toch mag meedoen aan de Nederlandse finale schooldammen in Hoornaar.

Calvijnschool uit Ederveen netjes tweede

Het team van de Calvijnschool uit Ederveen speelde een sterk toernooi en behaalde 13 punten uit 9 wedstrijden en werd hiermee netjes tweede. Door dit mooie resultaat mag de Calvijn deelnemen aan het N.K. op 25 mei in Hoornaar. DCE mag trots zijn op deze mooie lichting jeugddammers.

De Triangel uit Ede maakte het succes voor de regio compleet door netjes derde te worden met een score van 12 punten. De winnaars van schooldam halve finale werd de favoriet De Bron uit Molenaarsgraaf. Dit team won al haar 9 wedstrijden in Ederveen.

De winnaars uit Molenaarsgraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *