Dubbel succes dammers DES Lunteren

9 apr

De dammers van DES Lunteren waren de afgelopen dagen actief op meerdere fronten én wisten hun deelname steeds succesvol af te ronden!

Tekst en foto’s: Peter Hoogteijling

Sneldammen teams

Bij het Kampioenschap van Gelderland werd het viertal van DES vrijdagavond 5 april afgetekend kampioen: alle 9 teamwedstrijden werden winnend afgesloten. Tijdens dit sneldamkampioenschap in de voetbalkantine van SDC in Putten wist het team maar liefst vier keer te winnen met de maximale score van 8-0. Ook in de andere wedstrijden kwam de winst niet in gevaar: met tweemaal 7-1 en drie keer 6-2 wad de overmacht overduidelijk.

Ronde 1: DEZ Laren 6-2
Ronde 2: WSDV2 Wageningen 8-0
Ronde 3: PDC Putten 7-1
Ronde 4: DCH2 Harderwijk 8-0
Ronde 5: BDSV Barneveld 8-0
Ronde 6: DCH1 Harderwijk 6-2
Ronde 7: WSDV2 Wageningen 8-0
Ronde 8: WSDV1 Wageningen 7-1
Ronde 9: DUO Doetinchem 6-2

Behalve deze teamprestatie wisten de spelers ook persoonlijk fantastisch te scoren: Op bord 1 wist Henk Klarenbeek ál zijn 9 wedstrijden te winnen. Peter Hoogteijling (bord 2) boekte 7 zeges en 2 remises. Op de borden 3 en 4 kwamen Arwin Lammers en Johan Top beiden tot de fraaie score van 6 overwinningen en 3 puntendelingen. Geen enkele ‘nul’ dus voor een Lunteraan!

Eindstand

Kampioenschap van Gelderland Sneldammen voor Teams 2023-2024

Gelderse Beker

Maandagavond 8 april stond de volgende damactiviteit op het programma: voor de Gelderse bekercompetitie waren de teams van DES Lunteren en De Kroonschijf Ede aan elkaar gekoppeld. Beide teams hadden redelijk makkelijk de laatste 16 teams van dit toernooi bereikt, maar in deze achtste finales bleek de landelijke Hoofdklasser DES een maatje te groot voor de provinciale Eersteklasser De Kroonschijf: de Lunteranen vertrokken met een 8-0 overwinning op zak huiswaarts.

Op papier was DES uiteraard favoriet en ook in de bordparingen was de Hoofdklasser steeds de bovenliggende partij, maar dat moet er in zo’n bekerwedstrijd ook altijd nog maar uitkomen.
DES-speler Erwin van Hierden gaf zijn goede vorm uit de reguliere competitie vervolg door de sterkste Edenaar, Florian Hoeve, te verslaan. Erwin won binnen 20 zetten een schijf, moest daarna scherp blijven om combinatieve wendingen te ontwijken, maar zette met een leuke eindspelfinesse de 2-0 op het scorebord.
De tweede overwinning kwam op naam van Paul Wijninga, die Aart Jochemsen versloeg. In de opening leek Paul al snel voordeel te verkrijgen, maar de speler van De Kroonschijf wist zich goed de partij weer in te vechten. Toen hij vervolgens dacht nog een winstpoging te kunnen wagen, nam ook Paul niet meer genoegen met een remise en liet de Edenaar puntloos.


Nadat ook Bram Cysouw de felicitaties van zijn tegenstander Arnold van Harn in ontvangst had genomen – na een duidelijk overwinning, waarbij een sterke stand eerst schijf- en daarna partijwinst opleverde – was de tussenstand 6-0 en de zege voor DES zeker.
Peter Hoogteijling speelde namens DES graag mee tegen zijn oude vereniging De Kroonschijf, waar hij als 11-jarige speler de eerste stappen op het dambord zette. Dat betekende wel een flinke reis vanaf Badhoevedorp, maar dat was met een winstpartij op de hevig tegenstribbelende Erwin Jochemsen dan gelukkig weer niet zo erg.

Met deze 8-0 winst bekert DES Lunteren verder en hoort volgende week na de loting wie de tegenstander zal zijn in de kwartfinale van de Gelderse Beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *