DES 2 bekert verder

15 dec

In de tweede ronde van de beker (de eerste ronde was DES vrijgeloot) moest het tweede team het opnemen tegen VADAC uit Varseveld. Door personele problemen werden het eerste en het tweede team een beetje gemixd, waardoor er in het tweede ook spelers zaten die in aanmerking komen voor een plek in Lunteren 1. De verwachting was daarom dat de wedstrijd tegen VADAC geen probleem zou mogen zijn. Er werd uiteindelijk ook gewonnen, maar het moest van heel ver komen.

Arno Bos zette  Lunteren op voorsprong. Hij speelde een goede partij en liet overtuigend zien dat de randstukken van zijn tegenstander zwak waren. Op de overige borden ging het echter niet zo voorspoedig.  Henk-Jan vd Berg maakte al vroeg in de partij een blunder, waardoor hij een stuk achter kwam. Henk-Jan speelde nog lang door en toen beide spelers in tijdnood kwamen was er nog wel degelijk kans op remise. Na de tijdnood bleek echter dat het stuk voorsprong voldoende was voor de winst.

Arjen Timmer zette tegen de veel ruilende J. Seinhorst een aanval op het bord. Hij pakte alle velden en het leek erop dat winst een kwestie van tijd was. Na de tijdnood ging de al 60 jaar dammende Seinhorst er nog eens goed voor zitten, en hij vond een smal remisegaatje, waardoor de stand op 3-3 kwam. Alleen Aldert van Eck was nog bezig. Hij had een matige partij gespeeld, maar in het late middenspel koos zijn tegenstander niet het goede plan en bereikte Aldert nog een voordelig eindspel. Terwijl de spanning toenam deed Aldert er alles aan om de overwinning en zo de volgende ronde binnen te halen. De sympathieke Gert Wisselink bleef echter de goede zetten doen en wikkelde af naar een drie om één eindspel. Terwijl de andere spelers zich al voorbereiden op een sneldambarrage ging Aldert nog even door en werd hiervoor beloond. In de tweede tijdnood kon hij alsnog de winst naar zich toetrekken en werd het sneldammen voorkomen.