DES 1 uitgeschakeld na bekerthriller

18 dec

LUNTEREN – Het eerste viertal van de Lunterse damvereniging DES heeft in de tweede ronde om de Gelderse Beker (Jan van der Zwan Cup) verrassend verloren van WSDV 3.

De Wageningse dammers waren in de barrage met 5-3 te sterk. Zover had het echter niet hoeven te komen. De DES ploeg was bijna een familie ‘Lammers’ team. Vader Wim Lammers en de zonen Berrian en Arwin werden versterkt met DES voorzitter Jaap Heij.

Bij WSDV, dat zich ook had versterkt, speelde onder andere de geduchte routinier Henk Kleinrensink een belangrijke rol. In de partijen met een normale bedenktijd werden de punten gedeeld. De vier remises betekende dat de heren elkaar in het sneldammen, maar met een beperkte bedenktijd, ontmoeten.

Het was Wim Lammers die moest buigen voor Kleinrensink. De sterkste Lunteraan qua rating, Jaap Heij wist Simon Oosting, met een listig damzetje te verslaan.

Hierna verzuimden Arwin en Berrian Lammers om de trekker over te halen. Arwin Lammers dolf uiteindelijk het onderspit, waar zijn broer Berrian nog met remise wegkwam. ,,De onnodige 5-3 nederlaag was een feit”, analyseerde de teleurgestelde Jaap Heij

(van www.edestad.nl)