Arjan van Galen winnaar Oliebollendamtoernooi DES Lunteren

31 dec

Damvereniging DES Lunteren organiseerde voor de negende keer het oliebollendamtoernooi.
Er deden aan deze editie 56 dammers mee van de damverenigingen Barneveld, Bennkom, Ede, Ederveen, Voorthuizen, Amerongen en Lunteren. De deelnemers werden door Damvereniging DES, getrakteerd op lekkere oliebollen en andere lekkere hapjes. De sfeer zat er gelijk in door het gezellige karakter van het damtoernooi. Dit jaar werd er in één groep zeven rondes gespeeld via het Zwitsers systeem. De favoriete van het damtoernooi Henk Klarenbeek en Matthias de Kruijf en Erwin van Hierden lieten op het begin belangrijke punten liggen. De outsiders Arjen Timmer en Aldert van Eck gingen lange tijd samen op kop. Arjan van Galen nestelde zich via een spectaculaire overwinning op Henk Klarenbeek ook bij de koplopers. In de laatste ronde moest de beslissing vallen tussen deze drie dammers van DES. Arjen Timmer en Aldert van Eck speelde in een boeiende partij remise. Arjan van Galen rook zijn kans en won met kunst en vliegwerk zijn partij van Wijnand Voskuil.
Arjan won hiermee voor de tweede keer het oliebollendamtoernooi.
In 2007 de eerste editie was Arjan ook de winnaar. De nummer werd Arjen Timmer met 11 punten. De winnaar van vorig jaar Erwin van Hierden uit Voorthuizen werd derde. In de overige categorie waren er natuurlijk ook winnaars:
B- Categorie Wijnand Voskuil – Lunteren 7-09
C- Categorie Melanie Voskuil – Lunteren 7-08
D- Categorie Geurt Hendriksen – Ede 7-07
Huisdammers; Gerwin Beijer – Ederveen 7-06

Damvereniging DES kan met deze geslaagde damavond terugkijken op een mooie afsluiting van het jaar 2015. Het tiende oliebollendamtoernooi staat voor volgend jaar vrijdag 30 december op de kalender.

IMG_1479

IMG_1481

IMG_1485