DES 1 pakt strohalm in de Gelderse Hoofdklasse

22 dec

D.E.S. 1 speelde in de zevende ronde van de Gelderse Hoofdklasse de thuiswedstrijd tegen middenmoter D.C. Nijmegen. D.E.S. 1 moest deze wedstrijd winnen om de aansluiting te krijgen met de nummer 10 De Kroonschijf – Ede  en nummer 11 D.C. Heteren.

Evert Evers gaf het goede voorbeeld door binnen 15 minuten via een damzetje Erik Ketelaars van het bord te vegen. Harmjan Lammers nam hierna ook een winnende damcombinatie tegen Erik Sanders.

De 6-0 voorsprong kwam op naam van Arwin Lammers die geen moeite had met Roy Slagter. De remise van invaller Bram Cysouw tegen Ton Holla betekende 7-1

Henk Klarenbeek blijft winnen aan de bovenste borden en liet vanavond Hans Ladage achter met een nederlaag. De mooiste overwinning kwam op naam van Arno Bos die in de slotfase van de partij een damcombinatie uithaalde.

De laatste twee partijen van Ronald v.de Beek en Jaap Heij eindigden in remise. D.E.S. 1 won zo met maar liefst 13-3 van D.C. Nijmegen.

De volgende wedstrijd tegen De Kroonschijf Ede, op 18 januari, zal er opnieuw moeten worden gewonnen, gezien de stand op de ranglijst.