Tweede ronde Nationale Competitie succesvol

3 okt

DES 1 behaalt monsteroverwinning op Rivieren Dammers 17-3
Het eerste tiental behaalde een van de grootste overwinningen uit haar historie. De thuiswedstrijd tegen het gepromoveerde Rivieren Dammers werd met de cijfers van 17-3 gewonnen. De wedstrijd begon met een snelle winstpartij van Harmjan Lammers tegen Theo Voorspuij. Binnen een uur had Harmjan de partij gewonnen via een slagzetje tegen Voorspuij. Hierna volgde een onverwachte nederlaag van teamleider Aldert v. Eck tegen Theo de Swart. De Swart strafte een foutieve zet van Aldert hardhandig af. Hierna volgde er nog een remise van Arjen Timmer tegen Pelle Sterk. De overige zeven partijen eindigde allemaal in winst voor D DES 1. De winstpartijen waren van Mark Sanders, Arwin Lammers, Erwin van Hierden, Jaap v. Hierden jr, Stijn Overeem, Ronald v.d. Beek en Henk Klarenbeek. Hierdoor heeft DES 1 uit 2 wedstrijden de maximale score van 4 punten.

DES 2 wint ook met grote cijfers.
Het tweede tiental heeft haar tweede wedstrijd ruim gewonnen van De Kroonschijf uit Brandwijk. De wedstrijd verliep lange tijd gelijk op en het was wachten op de eerste fout van een van de beide teams. Edwin Loozen opende de score door in een dun eindspel toch nog de winst te vinden tegen Kwakernaak. De twee remises kwamen op naam van Robbert Westerink en Henk Timmer. De voorsprong werd uitgebouwd door een mooie winstpartij van teamleider Evert v.d. Pol tegen Martin Nederhof. Hierna volgde er vier remises van Arno Bos, Jaap v. Hierden sr, Jan Lammers en Jaap Heij. De overwinning werd nog groter door twee fraaie winstpartijen van Henri van Hierden en Wim Lammers. De eindstand werd hiermee 14-6 in het voordeel van DES 2

DES 3 nipt onderuit tegen favoriet SNA 4
Het derde tiental moest vandaag spelen tegen het team met de hoogste rating in de tweede klasse C. Dit team bestaat uit een aantal Afrikaanse grootmeesters en een paar jeugdspelers. DES 3 speelde onbevangen en maakte het de dammers uit Heerhugowaard moeilijk. Het werd een wedstrijd zonder remises! DES 3 behaalde vier winstpartijen van o.a. Evert Evers tegen de Afrikaanse dammer Bruno Fopa! Jan Cysouw, Johan Top en Michel Hendriksen jr zorgde voor de 8 punten. De nederlagen waren voor; Jan Heij, Erwin Jochemsen, Bram Cysouw, Jan Bos, Jeroen van den Brink en Johan Top (miste de remisevariant) DES 3 kan met opgeheven hoofd terugkijken op een mooie resultaat tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat uit Heerhugowaard.