Gelderse Hoofdklasse begint dramatisch

10 okt

Het eerste achttal van D.E.S. – Lunteren heeft ook de tweede wedstrijd in de Gelderse Hoofdklasse verloren. De wedstrijd  tegen D.C.Harderwijk werd geheel onnodig met 7-9 verloren.

De eerste winstpartij kwam al snel op naam van Henk Klarenbeek. Henk kwam in het middenspel een schijf voor tegen Jaap v.d. Werfhorst en gaf dit voordeel niet meer weg. Evert Evers zette D.E.S. op een 4-0 voorsprong door fraai te winnen van Bert Foppen. Evert verraste  zijn tegenstander op een mooie forcing en de winst was binnen.

Op de overige borden was er nog weinig aan de hand dus een overwinning leek er aan te komen. Hierna ging Robbert Westerink voor D.E.S ongelukkig onderuit door het vallen van de vlag op de 50e zet. De tegenstander Eibert Smit kreeg hierdoor de punten in de schoot geworpen. Harmjan Lammers  zorgde via een winstpartij  tegen Gerwin v.d..Meer voor de 6-2 tussenstand.

Toen sloeg het noodlot toe voor D.E.S. Mark Sanders stond heel sterk maar liep in tijdnood in een geniepig slagzetje tegen Kees de Jong en verloor hierdoor zijn partij. Aldert van Eck moest in partij met wisselende kansen zijn meerdere erkennen in Fred Elgersma. Arno Bos kreeg licht overwicht tegen Wout Mensink maar kwam niet verder dan remise. Jaap Heij  moest als laatste de punten afgeven aan Jaco de Vries. Jaap kwam in een nadelig eindspel terecht en moest lijdzaam toezien hoe de Vries de winstvariant op het bord bracht. D.E.S. verloor hierdoor met 7-9 en staat na twee rondes op een twaalfde plaats in de Gelders Hoofdklasse.

D.E.S. 2 wint derby van B.D.S.V. 2

Het tweede viertal van D.E.S. speelde in de eerste ronde van de competitie tegen streekgenoot B.D.S.V.2 uit Barneveld. Het was een gelijk opgaande wedstrijd tussen de beide damviertallen. Jan Heij besliste de wedstrijd door te winnen van Eewoud van de Heuvel. De overige drie partijen eindigde allemaal in remise. D.E.S 2 won hierdoor met 5-3 de wedstrijd tegen B.D.S.V. 2.