Lunteren 3 heeft de wind mee

30 sep

De tweede ronde in de Nationale Competitie was weer eentje om te onthouden. Na de verassende overwinning op Rijsburg gingen we vol goede moed naar Heerhugowaard toe. Een tweede overwinning op rij moest er wel in zitten. SNA 3 had zijn eerste wedstrijd weliswaar ook gewonnen, maar met net zoals in Lunteren, veel jeugdspelers hebben we een kans. Het openingswoord van de voorzitter aldaar gaf ons nog een extra stimulans. SNA 3 zou het wel eens moeilijk kunnen krijgen tegen DES 3.

Helaas begon wedstrijd moeizaam en al snel verloor Peter Pasterkamp. Gelukkig wist Tom Knapen dit snel weer recht te zetten door fantastisch te winnen! Hij had zijn tegenstander zo goed onder controle dat hij de schijven alleen nog maar kon weggeven. Even daarna won Hanna Hoogenraad en zo stonden we met 2-4 voor. De spelers van Lunteren speelde scherper als ooit tevoren. Deze winst mogen we niet meer uit handen geven. Dinand Stegeman verloor ook zijn tweede partij van dit seizoen. Daarna volgde de remise van Michel Hendriksen. Op het scorebord stond een gelijkspel van 5-5. Jan Bos wist dit weer naar de goede kant om te buigen met zijn winst. Snel daarna was ook Gerrit Roeterdink klaar met een remise tegen de jeugdspeler Rene Emmaneel. De uitslag bleef positief voor ons mede omdat Melanie Voskuil ook een zeer nette remise speelden tegen de bijna 200pt sterkere Co Filmer. Het werd nu spannend. De tijdnoodfase is voorbij en alleen Jan en Gerlinda waren nog bezig. Met een 7-9 als tussenstand was de druk groot om minimaal nog één punt in de wacht te slepen. Gelukkig pakte de partij van Jan Heij goed uit door een foutje van de tegenstander. Jan kon voorkomen dat hij een dam haalde en daardoor gaf hij maar de hand. Gerlinda Schaafsma wikkelde haar partij netjes naar een remise waardoor we met 8-12 wonnen!

Over twee weken mogen we het opnemen tegen het veel sterkere SNA 2. Dan zullen we wel niet meer van die hoogvliegers zijn, en zullen we weer met beide benen op de grond worden gezet.

One Reply to “Lunteren 3 heeft de wind mee”

Gesloten voor reacties.