Krappe maar verdiende zege DES 1, DES 2 wint ook, DES 3 verliest

26 okt

In de lastige uitwedstrijd tegen MTB Hoogeveen heeft DES 1 de derde zege in even zoveel wedstrijden behaald. Hoewel halverwege bijna alle DES-spelers voordeel hadden werd het toch nog erg spannend. De MTB-spelers lieten, net als vorig jaar (toen verloor DES met 11-9) zien dat ze zeer moeilijk te verslaan zijn. Ronald van de Beek scoorde het eerste puntje door een voordelige remise tegen de sterke invaller Be Eggens. Arjen stond goed tegen de sterkste MTB-er, de jeugdige Zainal Palmans maar kwam ook niet verder dan remise. Erwin overliep zijn tegenstander in de aanval en bracht met een lichte combinatie DES op voorsprong. Aldert kreeg een voordelige stand met een actieve randschijf tegen de degelijke Joel Palmans maar nadat hij in tijdnood een kleine, maar verrassende combinatie miste liep ook deze partij naar remise. Hermen (in een typische Hermenpartij), Daniel (een in volgens hem saaie partij) en Marcel (zijn voordeel sloeg weer niet door) brachten de stand op 8-6. Richard speelde een mooie strategische partij tegen de oude, maar nog steeds sterke invaller Kain. In het late middenspel kreeg hij een superieure stand op het bord maar toen een verkeerd plan werd gekozen eindige deze partij ook in een teleurstellende remise. Evert van de Pol kwam in het middelspel onder zware druk. In het eindspel zat er nog een remisevariant in maar de teamleider kon niet voorkomen dat de stand na vijf en een half uur spelen weer gelijk was. Alle ogen waren nu gericht op Henk. Hij had een zeer goede stand, maar het was duidelijk dat het lastig zou worden. Zijn tegenstander Corba had immers nog nooit verloren voor MTB. In de analyseruimte werden talloze varianten op het bord gebracht die dan weer remise waren en dat weer wonnen. Met nog een paar minuten op de klok sloeg Henk toe. In een gewonnen, maar lastig eindspel won hij door een finesse. Hierdoor blijft DES de maximale score houden. Volgende week moet dit vastgehouden worden in de thuiswedstrijd tegen Hardewijk.

DES 2 wint (verslag van teamleider Henri van Hierden)
Vandaag hebben we een degelijke en verdiende overwinning behaald.

Als eerste verloor Brenda door een combinatie terwijl ze beter stond. Achtereenvolgens wonnen Arwin, Arno en Henk hun partijen. Arwin kwam op mooie wijze een schijf voor.
Arno zijn tegenstander ging door de vlag in een al verloren stand. Henk speelde zijn tegenstander weg. Harm-Jan en Mathias kregen voordelig eindspel maar beide partijen liepen remise. Edwin won knap van de sterkste speler Gerard Korten. Jaap sr. bleek na afloop, heeft de winst laten lopen. Jacco leek zijn tegenstander te overspelen maar de tegenstander kon nog net ontsnappen. En ikzelf kies in het middenspel een verkeerd plan, en bereik ternauwernood remise tegen de oude Fokkink.

Kortom 13-7 een mooie uitslag!

DES 3 verliest met 13-7 van het sterke Deventer (Wijnand Voskuil vertelde het volgende aan Jaap Heij)

Larissa liep in de kettingstelling in een zetje met schijfverlies. Gerlinda zorgde voor de grootste verrassing door te winnen van T.Smeenk. Ze won via een leuk slagzetje de partij.
Dennis Bos moest hierna zijn meerdere erkennen in H.Beverdam oud-dammer uit Nijverdal.
Melanie Voskuil speelde een mooie partij met voordeel tegen R.Hendriks rating 1113. In het eindspel 4 om 2 miste Melanie volgens Wijnand de winst. Toch een fraaie remise van de 8-jarige Melanie! Wijnand Voskuil liet zien in vorm te zijn door te winnen van Fred van Amersfooort. Henk Jongbloed zat aan bord 3 tegen Paul Olde Hanhof. Henk hield het lang vol maar moest in het eindspel buigen voor zijn tegenstander. ijsbert Thomassen maakte vandaag zijn debuut op landelijk niveau maar verloor van de ouwe ro.Grouwstra. Gerwin Schimmel stond een schijf voor maar verspeelde dit helaas door in een slagzetje te lopen tegen de bekende dammer Arie Stehouwer. Berrian behaalde een voordelige remise tegen Dick Halma
Jan Bos speelde remise tegen een van de sterker spelers van Deventer Frank Jansen. De eindstand werd hiermee geflatteerd 13-7 in het voordeel van Deventer.