Meer meevallers dan tegenvallers bij DES tegen Warnsveld

7 nov

Soms zit het tegen, soms zit het mee. Gisteravond waren er mee- en tegenvallers. Laten we beginnen met de tegenvallers. De routeplanner van Jaap was wat teleurstellend, nadat we Zutphen vanaf verschillende kanten hadden bekeken kwamen we rond kwart over acht aan. Na vijf minuten de tweede tegenvaller: Dik liep in een eenvoudige slagzetje en kwam een schijfje achter. De eerste uitslag was ook niet zo positief, invaller Henk Jan kwam in een gevaarlijke hekstelling terecht en verloor door een zetje.

Dit lijkt een negatief verhaal te worden maar vanaf nu volgen er eigenlijk alleen nog maar meevallers. Aldert won op bord 1 na 12 zetten een houtje door een verschrikkelijke blunder van Pieter van Splunter en zette de stand qua totaal aantal schijven op de borden weer in evenwicht. Op bord vier en vijf waren de jongelingen, zoals dhr Voskuil sr. het zou zeggen bezig met strakke positionele partijen. Harm Jan speelde een mooie flankaanval en bracht de stand door een klein zetje in gewonnen stand weer in evenwicht. Jacco overspeelde Fred van Amersfoort een boekte een fraai zege. Ondertussen waren de kippenboutjes gearriveerd aan de bar. Jaap stond uitstekend maar liet een remiseafwikkeling toe en snelde naar de versnaperingen. Sander zorgde voor de verrassing van de avond. Hij versloeg oud wereldkampioen bij de vrouwen Nina Hoekman. In het middenspel maakte ook zij een verschrikkelijke blunder en verloor een schijfje. Sander kwam echter in tijdnood, deed het niet handig en liet Nina ontsnappen. Toen zij opnieuw een blunder maakte door twee zetten te verwisselen won Sander alsnog. Toch een uistekende prestatie. Op bord 1 speelde Aldert het schijfje meer goed uit en zette DES op een 9-3 voorsprong. Arjen kreeg een voordelige stand tegen Olde Hanhof. Door de situatie op de andere borden nam hij geen risico en liep de partij makkelijk naar remise.

Een grote meevaller was dat Dik toen nog steeds aan het spelen was ondanks zijn eerdere blunder. Hij bleef maar doorvechten zodat de rest van het team gezellig aan de bar kon zitten met de sympathieke Warnsvelders. De kippenboutjes waren toen snel op maar de koelkast was gelukkig nog lang niet leeg. En die arme Dik maar ploeteren met zijn totaal verloren stand. De tijd tikte verder, de koelkast werd leger, en Dik maar ploeteren. De tijd tikte nog verder, de koelkast werd leger, de sfeer werd beter, en Dik maar ploeteren. Ongeveer een uur later werd de koelkast nog leger, de sfeer beter, de gezelligheid steeg tot een hoogtepunt en……… Dik haalde remise. Hoe het kan weet ik nog steeds niet.

Even de uitslagen op een rijtje.
D.Z.W. 1 Zutphen – D.E.S. 1</strong>

  1. P.Splunter – A.v.Eck 0-2 6
  2. N.Hoekman – S.Neutel 0-2 5
  3. P.Olde Hanhof – A.Timmer 1-1 7
  4. F.v.Amersfoort – J.Bos 0-2 3
  5. D.Halma – H.J.Lammers 0-2 2
  6. B.Hiddink – J.Heij 1-1 4
  7. R.Kampman – D.v.Roekel 1-1 8
  8. H.Groen – H.J.v.d.Berg 2-0 1

Op de terugweg werden we toch nog herinnerd aan een tegenvaller. Het halve team had de volgende ochtend om negen uur een toets. Gelukkig had de schrijver dezes er pas een om 1 uur ’s middags.