DES 1 speelt slecht, wint toch.

16 nov

Net als vorig jaar (toen verloren we dik) bleek IJmuiden een lastige tegenstander voor DES 1. Omdat er op verschillende borden niet goed gespeeld werd, was het een middagje billenknijpen. Met het nodige geluk werd er toch nog een 11-9 overwinning binnengesleept.

De wedstrijd begon slecht. Ronald werd in een klassieke stand met een actieve randschijf overspeelt door Winter. Arjen speelde een degelijke wedstrijd tegen de IJmuidense topscoorder Jesse Bos. Toen deze spanningen wilde creëren miste Arjen de winst en werd het een (terechte) remise. Daniel Merkus bracht de stand weer op gelijke hoogte. In een licht voordelige stand won hij door een simpele combinatie. Aldert stond zwaar onder druk tegen kopman Pippel. In het eindspel ontsnapte hij net met remise. De tegenstander van Marcel zette een kvo op het bord. Terwijl Marcel rustig aanschoof investeerde de IJmuidenaar veel tijd, maar koos niet het goede plan. Het was toen een koud kunstje voor de DES-speler om zijn eerste overwinning van het seizoen aan te laten tekenen. Hierna ging het weer fout voor DES bij Erwin van Hierden. Hij verloor verrassend door een sterke flankaaval en een combinatie van Amirkhan. Hermen zette DES weer op voorsprong. Hij liet twee keer dezelfde simpele combinatie toe. Toen van Vossen deze twee keer mistte won Hermen. Henk Klarenbeek had het moeilijk tegen de jonge Sleutel. Hij stond de hele partij zeer voordeling maar Sleutel verdedigde taai. Na de tijdnood gokte Henk dat zijn tegenstander een remisevariant niet zou zien. Sleutel zag het inderdaad niet en het eindspel werd simpel gewonnen. IJmuiden kwam nog een keer dichterbij door een overwinning van Martin van Dijk op Evert van de Pol. Richard moest nu in een nadelig onoverzichtelijk eindspel nog een puntje binnenhalen. In de analyseruimte werd de ene na de nadere remisevariant gevonden. Gelukkig vond Richard er ook een en was de overwinning binnen.

DES blijft hierdoor aan kop (samen met SNA) met de maximale score. Over twee weken zal er echter in de eigen schuifeldam tegen VAD beter gespeeld moeten worden op de koppositie vast te houden.

D.E.S. 2 verslaat Zoranet Zwolle.

Het tweede tiental heeft de topper tegen Zoranet Zwolle met 13-7 gewonnen. De uitslag viel uiteindelijk hoger uit dan verwacht. D.E.S. 2 begon met drie snelle winstpartijen van Harmjan, Matthias en Jacco Invaller en grieperige Jaap Heij verloor hierna van de topspeler
Ernst-Jan de Bruin. Edwin Loozen moest ook zijn meerdere erkennen in Martijn Vissers.
Teamleider Henri speelde een matige partij en verloor aan bord 10 van R.Vis Dit betekende de 6-6 tussenstand. Arwin Lammers en Brenda Voorthuizen zorgde toch weer voor een nieuwe voorsprong. Henk Timmer maakte hierna zijn partij fraai uit. De laatste partij eindigde in remise tussen Arno Bos en P. v.d. Velden. De eindstand werd hiermee 13-7 voor D.E.S. 2

D.E.S. 3 verliest fors

Het derde tiental moest met drie invallers richting het sterke W.S.D.V. 2. De punten werden gescoord door Gerwin Schimmel winst op Seth Matehemual. De twee remises waren van Jan Bos en Berrian Lammers. De overige jeugdspelers lieten enkele steekje vallen. Ze hadden echter pepernoten meegenomen en die smaakte goed! Henk Jongbloed was nog dicht bij remise maar gaf het eindspel helaas nog uithanden. De eindstand werd hiermee 16-4 in het voordeel van W.S.D.V. 2.