Ditmaal geen valse start voor DES

3 okt

Op donderdagavond 2 oktober stond voor DES de uitwedstrijd tegen BDV Brummen op het damprogramma van de Gelderse hoofklasse. Met twee invallers moest een herhaling van de vorige seizoensstart worden voorkomen. In het seizoen 2007-08 werd immers in de openingswedstrijd jammerlijk verloren. DES liet echter zien een outsider te zijn voor de Gelderse titel door een degelijke 10-6 overwinning te behalen.

Het leek een stroeve avond te worden, want Arjan van Galen verloor op het derde bord van Johan Haijtink. In een spannende partij miste Arjan een aantal opgelegde winstkansen, maar de combinatie die Haijtink de winst bezorgde was van ongekende schoonheid. Jaap Heij trok de stand snel weer gelijk door een strakke overwinning te behalen tegen de voorzitter van BDV. Harmjan Lammers speelde ver beneden zijn kunnen en werd hardhandig van het vierde bord gezet door Danny Dix. Na deze nieuwe achterstand begon het te draaien bij DES. Dik van Roekel overspeelde tegenstander Hans Luchies vanuit een partie-Bonnard partij. Arno Bos behaalde een voordelige remise, hij speelde met een mooi plan: de halve hekstelling, alleen werd hij niet optimaal beloond. Berrian Lammers speelde eveneens met een goed plan, de flankaanval. Op een gegeven moment bezette hij zelfs de velden 22,23 en 24, maar tegenstander Dmitri Otto speelde degelijk naar remise. Aldert van Eck speelde in het late middenspel Bertus Bosch van het bord en Arjen Timmer tot slot won eveneens in het late middenspel van de degelijke Bob Kersten.

Dit bracht de eindstand op 10-6 in het voordeel van DES. Een goede competitiestart dus en we zijn benieuwd wat het over 14 dagen wordt in eigen stadion tegen de dammers uit Zutphen