Kampioenenteam verslagen

29 jan

28 januari speelde DES Lunteren tegen het al bijna twee jaar ongeslagen team van VBI Huissen in de Gelderse Hoofdklasse. Het werd een spannende wedstrijd met een onverwachte uitslag. Huissen werd vorig jaar kampioen met een 100 procent score. Ook dit jaar stond het team bovenaan met een volle score. Gisterenavond kwam daar verandering in.

Aldert van Eck speelde tegen Emiel Leijser. Aldert liet een dure doorbraak toe, waardoor hij twee schijven voorkwam. Emiel dacht dat hij wel kon winnen, maar de doorbraak was te duur en Aldert had te veel vangen in zijn stand. Daardoor eindigde de partij in een remise. Een van de beslissende partijen werd gespeeld door Sander Neutel. In het middenspel kwam Sander een schijf voor tegen Rob Schrooten en hield dit de hele partij vol. Hierdoor won Sander zijn partij en stond Lunteren met 3-1 voor.

Hierna volgde er drie remises. Arno Bos speelde gelijk tegen NK finalist Geert van Aalten, die met 361 meer ratingpunten niet kon winnen. Een verassing kon je het wel noemen. Vervolgens speelde Harmjan Lammers gelijk tegen de gelijkwaardige tegenstander Jan van Loenen jr. Harmjan leek wat beter te staan, maar remise was het enige wat hij kon behalen. Jacco Bos speelde remise tegen de sterk spelende Dirk Joosten. Beide hadden geen winstkansen en de remise was dus een logisch gevolg. Ook Arwin Lammers haalde een goede remise. Tegen Joost Hendriksen, speler uit de landelijke Ereklasse, kon hij de partij afdwingen naar een punt. Arwin stond de hele partij onder druk, maar de tegenstander kon niet winnen. Tussenstand 7-5 voor DES Lunteren.

De volgende verassing kwam op de naam van Dik van Roekel. Dik is het hele seizoen al niet echt in vorm, maar kon wel winnen van Remco Vredenberg. In een stand die eigenlijk altijd op remise uit zou lopen, pakte Dik toch de winst. Remco trapte in een afname van de dam en de partij was gelijk uit. De overwinning op Huissen was een feit. Het verlies van Evert Evers tegen Arno Arends maakte niet meer uit. Evert kwam ver, maar kon de remise net niet binnen slepen. Evert verloor zijn partij en kon met een tevreden gevoel naar huis. ‘Ik vind het jammer dat ik verloren heb, maar toch ben ik blij dat ik mee mocht doen. Winnen van Huissen zal niet vaak gebeuren’. Woorden van Evert zelf.

DES won zo haar partij met 9-7 van het sterkste team in de Hoofdklasse VBI Huissen.

 

One Reply to “Kampioenenteam verslagen”

  1. Op de toernooibase staan bijna alle partijen.
    Ook het dammetje van Sander!
    Alleen mis ik de partij nog van Harmjan – J.v. Loenen

    mooie overwinning van het eerste achttal .

    Arno for president!

Gesloten voor reacties.