DES zet grote stap richting titel

26 jan

DES heeft in de negende ronde van de nationale competitie opnieuw goede zaken gedaan. In de eigen Schuifeldam werd Van Stigt Thans gedecideerd met 12-8 teruggewezen, terwijl concurrent Tilburg voor de tweede keer op rij verloor.  DES heeft hierdoor twee punten en een grote hoeveelheid bordpunten voorsprong op Huissen 2 en 4 punten voor op Tilburg. Over twee weken kan de titel in de kraker tegen Tilburg zo goed als veiliggesteld worden.

In de wedstrijd tegen van Stigt Thans trok DES de lijn van afgelopen wedstrijden voort en verloor geen partij. De Schiedamse ploeg, dit seizoen met overwinningen tegen zowel Tilburg als Wageningen een ware reuzendoder, had geen noemenswaardig zicht op de overwinning. Twee overwinningen aan Lunterse zijde waren voldoende voor de volle buit.

De wedstrijd begon met een remise van Peter Hoogteijling. Hij verkreeg een goede middenspelpositie maar het voordeel verwaterde en de punten werden gedeeld. Ronald van Beek van deze keer de scorende man aan Lunterse zijde. Hij verkreeg groot positioneel voordeel en maakte met een kleine combinatie de partij af.

Harmjan Lammers en Henk Klarenbeek waren op papier de bovenliggende partij, maar kregen op het bord geen voordeel. Beide kwamen ook niet echt in de problemen waardoor remise logisch was. Arwin Lammers gooide de wedstrijd op slot. Tegen Linda Schnieders (met hoge hakken en een kort rokje een opvallende verschijning in de damwereld) kreeg hij na een moeizame opening toch een goede aanval op het bord. Het eindspel was ruim voldoende voor de winst.

Met een 7-3 voorsprong was de wedstrijd gespeeld. De 5 nog spelende DES-spelers pakten allemaal een puntje en de 12-8 stond op het scorebord. Op het bord van Aldert van Eck en Henk de Wit was een mooie principiële aanval versus omsingeling op het bord geweest. Van Eck speelde zijn aanval niet helemaal secuur maar vond in het eindspel de smalle weg naar remise.

René Alderliesten had met drukspel wat voordeel bereikt, maar hier vond zijn tegenstander nog een remisegaatje. Ook invaller Jacco Bos had lange tijd uitzicht op meer dan een remise. De stand met wederzijds een dam was lastig te taxeren, maar uiteindelijk bleek de plusschijf van Jacco onvoldoende voor twee punten. Ook Erwin van Hierden had wat voordeel na een mooie hekstellingspartij. In tijdnood bleek ook hier geen winstmogelijkheid. Broer Jaap pakte het laatste puntje na een gelijkwaardige partij tegen Adri van Huet.

One Reply to “DES zet grote stap richting titel”

  1. A.S. zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen De Vaste Zet Geleen
    Bij winst of gelijkspel is D.E.S. 1 kampioen van de hoofdklasse B.

    De feestcommissie is er klaar voor!!

Gesloten voor reacties.