Lunteren op valreep naast Wageningen 2

17 jan

DES Lunteren heeft haar zevende ronde gelijk gespeeld tegen WSDV Wageningen 2. In een spannende wedstrijd met kansen voor beide partijen werd na drieënhalf uur spel de 8-8 op papier gezet. Een spannende wedstrijd was het zeker.

Op bord vier won Jacco Bos gemakkelijk van Owen Donkers. Jacco stond de hele partij beter en kon de Wageninger vastzetten, waardoor deze schijven moest offeren en zo verloor. 2-0 voor de Lunteranen. Op bord twee speelde Arjen Timmer tegen jeugdspeler Gerben van Steenbergen. Gerben kwam te laat, maar kon goed weerstand bieden tegen Arjen. Het leek zelfs even dat Gerben beter stond en misschien wel ging winnen, maar Arjen wikkelde soepel af naar een remise. Op bord zes speelde Jaap Heij een mooie partij tegen Cor Langeveld. Cor dacht dat hij een van de schijven van Jaap kon opeten, maar Jaap maakte een remiseplakker en zo was de tussenstand 4-2 voor Lunteren. Hierna begon de blamage voor de Lunteranen.

Topscorer van Wageningen Kees Maliepaard tikte Lunteraan Arno Bos hardhandig van het bord. In een slechte stand voor Arno werd een combinatie uitgehaald door de Wageninger en zo won Kees alweer zijn partij. Met een score van 7-13 staat hij samen met Geert van Aalten eerste op de topscorerslijst.  Aldert van Eck speelde een mindere partij tegen Jannes Kromhout, die soepel de winst vond in de stand. Aldert kreeg een dam tegen en Jannes won gemakkelijk. Opeens was de tussenstand 6-4 voor Wageningen.

De drie gebroeders Lammers waren toen nog aan het dammen. Middelste broer Harmjan verloor van Jesse van Beek. Binnen weinig zetten waren de helft van de schijven al van het bord, maar Jesse pakte een goede aanval en won de partij mooi. Tegenspel van Harmjan mocht niet meer baten. 8-4 voor Wageningen. Oudste broer Berrian stond erg slecht tegen Hans Luchies. Volgens toeschouwers was het nog een kwestie van tijd of de Lunteraan zou zijn partij verloren hebben. Opeens offerde Luchies een schijf en kwam Berrian opeens gewonnen te staan. Dit speelde hij soepel uit en zo kwam Lunteren op een 8-6 achterstand. Jongste broertje Arwin speelde een ijzersterke partij tegen Aalt Mostert jzn. Arwin nam vroeg de aanval en kon die aanval houden tot het einde van de partij. De Wageninger nam een gemakkelijke weg voor Arwin en zo won hij de wedstrijd. Had Aalt de betere variant genomen was het nog gewonnen voor Arwin, maar daar was zeer secuur spel voor nodig. Zo eindigde deze spannende wedstrijd, met veel beslissingen, in een 8-8 gelijkspel. Beide teams staan in de middenmoot van de Gelderse Hoofdklasse.