Halve finale Gelders Kampioenschap

4 feb

Vanmiddag werd in het damgebouw van DES Lunteren een halve finale schooldammen van Gelderland voor welpen teams gehouden. Er deden 16 4-tallen van de plaatsen Harderwijk – Putten – Lunteren- Bennekom en Wageningen mee. Het was een drukke van jewelste en het damgebouw van DES barste uit zijn voegen.

De grote favoriet was de Montessorischool uit Wageningen. Dit team eindigde vorig jaar op een knappe tweede plaats van Nederland bij de welpen. De wedstrijden werden in een ontspannende sfeer afgewerkt en de schooldammers sloegen links en rechts de schijven van het bord. De kampioen van Lunteren De Sprong deed lange tijd op de bovenste plaatsen en stond naar 6 rondes met 8 punten op een mooie derde plaats. De laatste ronde ging helaas verloren met 2-6 tegen het tweede viertal van De Montessorischool uit Wageningen. Het eerste viertal van De Montessorischool maakte de favoriete rol volkomen waar door alle zeven wedstrijden op rij met grote cijfers te winnen. De nummer twee werd met 10 punten de H.J. Piekschool eveneens uit Wageningen. De derde plaats was enigzins verrassende voor De Bron uit Harderwijk met 9 punten. De twee Bennekomse schoolteams van De Ebenhaezerschool plaatsen zich met een mooie vierde en vijfde plaats ook voor de gelderse finale. De Sprong uit Lunteren behaalde acht punten en kwam hiermee op een zesde plaats terecht. De laatste twee viertallen die doorgaan naar de finale van Gelderland waren met een 7e plaats Montessori 2 en de lunterse school van De Nederwoud. De dammers van De Bron uit Lunteren moesten met een dertiende plaats genoegen nemen. Toch gold hier ook de regel dat mee doen belangrijke is dan winnen.

De Lunterse scholen De Sprong en De Nederwoud mogen zodoende deelnemen aan de Gelderse finale dat op 1 maart wordt gehouden. De prijsuitreiking werd door de organisatie van DES gedaan en de nummers 1 t/m 3 ontvingen en mooie beker. Alle deelnemers ontvingen een vaantje als herinnering aan het schooldamkampioenschap.

De dammers van beide scholen worden uitgenodigd om op vrijdagavonden te oefenen bij damclub DES. De aanvang van de training is van 18.30 tot 20.00 uur. De lessen worden gegeven door gediplomeerde jeugdleiders