DES 1 gelijk, DES 2 en 3 verliezen

8 feb

DES 1 nog geen kampioen!
Vandaag was het de tiende ronde van de landelijke competitie. DES 1 mocht het opnemen tegen de favoriet voor het kampioenschap T.D.V.1 uit Tilburg, Dit team had de laatste twee wedstrijden verloren en was daarom uitgeschakeld voor de titel in de hoofdklasse B. DES 1 kon bij een overwinning het kampioenschap niet meer ontgaan. Het werd een spannende wedstijd met een voor DES 1 een onbevredigend eind resultaat van 10-10 De eerste wedstrijden eindigde alle vier in remise. De remise partijen waren van Peter Hoogteijling, Ronald v.d.Beek, Erwin van Hierden en Arwin Lammers. DES 1 kwam hierna door twee winstpartijen van Henk Klarenbeek en Rene Alderliesten op een 8-4 voorsprong. Arjen TImmer ging in een dun eindspel onderuit tegen de topspeler Anton v. Berkel. Jaap v. Hierden jr kwam in tijdnood en miste hierdoor de remise tegen Koos v.Amerongen. De spanning was nu weer terug en de tussenstand 8-8 Harmjan Lammers bracht DES opnieuw op voorsprong door fraai te winnen van Jimmy de Paepe. Eem kleine overwinning leek er voor DES 1 in te zitten. De teamleider Aldert van Eck stond wat moeilijker tegen de Franse speler in Tilburgse dienst Kevin Machtelink, In het eindspel miste Aldert de remisevariant en verloor tot ontzetting van heel Lunteren zijn partij. De eindstand werd nu 10-10 en DES kon de champagne in de koelkast laten staan. De concurrent VBI 2 uit Huissen won opnieuw met 11-9 en kwam hiermee een puntje dichterbij.

De stand Hoofdklasse B.
1. DES. 1 10-18 120
2. VBI 2 10-17 108
3. T.D.V. 1 10-14
Geleen) om zich kampioen van de hoofdklase B te worden.

DES 2 in mineur
Goed dammen en dan toch met lege handen blijven staan. DES 2 speelde tegen de nummer 2 van de competitie IJmuiden 1. De lunteranen moesten winnen om uit de gevarenzone van de eerste klasse B te komen. Jacco Bos gaf het goede voorbeeld door de topscoorder van IJmuiden 1 Stijn Tuijtel te verslaan. Berrian Lammers en Evert v.d.Pol moesten tegen de toppers van IJmuiden de punten inleveren. Stijn Overeem had de partijen in evenwicht moeten brengen maar maakte het overmachtseinspel niet af tegen Kroon. De remises van Henri van Hierden, Wim Lammers en Richard Couijsen zorgde voor een 6-8 tussenstand. Henk Timmer miste hierna helaas de goede voorzetting en moest de punten nog inleveren tegen W. Winter. Edwin Loozen pakte een voordelige remise en Arno Bos won zijn partij nog van Joop ten Wind. De eindstand kwam hiermee op 9-11 en DES 2 komt hierdoor op de elfde plaats. De laatste ronde kan er alleen met een ovewinning nog gehoopt worden op een wedstrijd in de nacompetitie.

DES 3 onderuit tegen Kampioen Boboli Eemland & Gooi 2
Het derde tiental mocht het opnemen tegen de kampioen Boboli etc uit Bunschoten. Jeroen v.d. Brink haalde een leuk slagzetje uit tegen M.v.d. Groep. V.de Groep haalde er een tegen slagzet uit en wist het dunne eindspel nog net te winnen. Jan Bos liep in een dammetje en gaf hierna gauw op tegen Huibert Koops. De volgende nederlaag kwam op naam van Bram Cysouw. Bram liep in een damzetje tegen Willem Bor. De 8-0 tussenstand kwam door een mooie winstpartij van Gerhard de Graaf tegen Michel Hendriksen. Het eerste winspunt voor DES 3 kwam op naam van Hanna Hoogenraad. Hanna maakte in het eindspel netjes remise tegen H. Poort. De nederlaag van Melanie Voskuil tegen de kopspeler Cor de Jong betekende de 11-1 tussenstand. Jaap Heij pakte een mooi punt aan bord 1 tegen B. de Harder. Jaap behaalde in een moeilijke stand via een mooie slagzet een dammetje De tegenstander de Harder moest hierna met remise genogen nemen. De winstpartij van Gerlinda Schaafsma tegen Ton v.d. Ploeg was een mooie opsteker. Gerlinda won in het eindspel via een leuk slagzetje de partij. De laatse partij tussen Levi Duijst en Evert Evers eindigde in een terechte remise. Boboli was door deze overwinning van 15-5 de kampioen van de tweede klasse C.