DES speelt gelijk tegen CEMA

16 nov

 

Afgelopen zaterdag speelde DES tegen het Limburgse CEMA. Het werd een echt degradatieduel in de Schuifeldam. Veel spanning, maar weinig goed spel. Uiteindelijk hadden beide ploegen redenen om ontevreden te zijn.

Een enorme tegenvaller was de vroege achterstand door een blunder van Erwin van Hierden op een bord waar juist een overwinning was verwacht. De topper die zelden tegen een nederlaag aanliep, trapte in een eenvoudige combinatie tegen Martijn van Gortel.

Ronald van de Beek is goed en vorm en had het beste van het spel tegen een van de sterkere Limburgers Koullen. Uiteindelijk werd het een gelijkwaardige remise. Ook Jaap van Hierden zette een uitstekende prestatie neer door de sterkste Limburger op remise te houden. Ook Klarenbeek speelde uitstekend. De Fransman Lacroix werd al na de opening opgezadeld met een zeer ongelijkwaardige schijvenverdeling en kon niks anders doen dan lijdzaam zijn ondergang tegemoet spelen. Een fraaie strategische overwinning van de Lunterse kopman.

Harmjan Lammers boekte een goede remise tegen de sterke Afrikaan Adiatu. Ook Aldert van Eck kwam niet verder dan een puntendeling. De belg Casaril deed niet veel meer dan afbreken, kwam daardoor wat onder druk maar winst vrij gemakkelijk af te wikkelen naar remise.

Arwin Lammers boekte een goed resultaat. Na een spannende theoretische opening kwam hij onder druk tegen het Limburgse talent Slump, maar met wat pijn en moeite bleef hij op de been.  Het zag er allemaal nog redelijk rooskleuring uit voor de Lunteranen. Zowel Stijn Overeem, Arjen Timmer als René Alderliesten speelden tegen invallers en hadden zeer goede standen op het bord. Het ging echter anders.

Overeem had via goed strategisch spel een winnende stand op het bord gekregen, maar met weinig tijd koos hij een goed uitziende maar net niet winnende variant. Arjen Timmer maakte een enorme blunder in een vrijwel gewonnen positie en stond in één keer slechter.  Ook bij René Alderliesten was de stand gekanteld. In een laat klassiekje leek hij met een offer goede kansen te krijgen, maar een tegenover zorgde ervoor dat zijn tegenstander een winnende stand op het bord kreeg. Gelukkig voor de Lunteranen lukte het beide Limburgse invallers niet om de winst te pakken en bleef de eindstand op 10-10 steken.