DES hard onderuit in Amsterdam

1 nov

Twee weken geleden leek DES in topvorm. Vandaag was daar tegen 020 echter niks van te merken. Er ging veel mis, en een ruim uitgevallen 14-6 nederlaag was het pijnlijke resultaat.

De misère begon bij kopman Klarenbeek. Een zeldzame blunder op het moment dat hij de winst dacht binnen te halen betekende een achterstand in plaats van de verwachte voorsprong. Toen na een remise van Stijn Overeem tegen Bhawanibhiek ook Jaap van Hierden in het stof beet was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Lange tijd was er niks aan de hand en leek de Nijkerker op weg naar een mooie remise tegen de sterke Bastiaanet. Die pakte het klassieke standje echter handiger aan en  wist toch een winstgang te vinden.

Op de andere borden bereikte de Lunteranen weinig. Harmjan lammer speelde gelijkwaardig remise tegen Rob Geurtsen. Hetzelfde gold voor René Alderliesten die aan bord 1 geen kansen kreeg tegen een zeer degelijke tegenstander. Ook Aldert van Eck ontmoete een tegenstander die zo snel mogelijk alle stenen van het bord wilde hebben. De teamleider kon daar geen goed plan tegen bedenken en kwam ook niet verder dan remise. Arjen Timmer mocht tegen oud teamgenoot Peter Hoogteijling. Ook daar werd het evenwicht ook nooit echt verbroken.

Met vier punten achter schoot DES niks op met al die remises. Erwin van Hierden leek na een sterke opening wel kansen te krijgen. In het middenspel toonde zijn stand superieur, maar nadat hij niet het goede plan koos, moest ook hij vechten voor een puntje.

Met 10-6 was de wedstrijd helemaal gespeeld. Helemaal omdat Arwin Lammers het op moest nemen tegen de nummer 3 van de wereld, Ndjofang. Arwin speelde een interessante aanvalspartij en bleef lang op de been. Uiteindelijk bleek de tegenaanval van de Afrikaanse wereldtopper echter sterker dan de aanval van Arwin en moest ook hij in een nederlaag berusten. Tot slot deelde ook Ronald van de Beek in de malaise. In een spannende partij met het zogenaamde drostoffer tegen de sterke Ter Braake was hij lang de bovenliggende partij. Enkele minder sterke zetten deden de stand kantelen. Het eindspel was nog wel remise, maar geheel in de sfeer van de dag ging het hier ook nog mis.

DES staat nu 10e met twee punten. De volgende wedstrijd, thuis tegen het Limburgse CEMA moet er gewonnen worden om zicht te houden op handhaving.

One Reply to “DES hard onderuit in Amsterdam”

 1. DES 2 wint ruim

  DES 2 speelde in de tweede klasse tegen een zeer jeugdige Wageningse/Heterense combinatie 3. Bij de combinatie speelde zelfs een zevenjarig meisje mee. DES stond al na een uur spelen met 0-6 voor.

  Wim Lammers, Edwin Loozen en Evert vande Pol wonnen. De 0-8 kwam op naam van Henk Timmer tegen de Machiel Weistra.

  Na twee remises, was het Jaap Heij die verloor.In een mindere stand koos de Lunterse dammer een verkeerde voorzetting. De 6-14 zege kwam niet in gevaar.

  Individuele uitslagen:

  WSDV/Heteren CT 3 – DES Lunteren 2 6-14

  1. Bas van Berkel – Arno Bos 1-1
  2. Kees Maliepaard – Jaap Heij 2-0
  3. Hans Luchies – Richard Cousijnsen 0-2
  4. Henk Hoksbergen – Robbert Westerink 1-1
  5. Jamie Feyt – Wim Lammers 0-2
  6. Ton Schockman – Berrian Lammers 1-1
  7. Casey van Beek – Henri van Hierden 1-1
  8. Machiel Weistra – Henk Timmer 0-2
  9. Merel van der Heijden – Evert van de Pol 0-2
  10. Marjory Feyt – Edwin Loozen 0-2

  BDV Bennekom wint

  Het derde DES team verloor de derby tegen BDV 1 uit Bennekom nipt. De koploper was met 9-11 te sterk. Bij BDV ontbraken de sterke dammers Gerrit en Annemieke Stunnenberg.
  Het werd een spannende wedstrijd waarbij beide teams elkaar niks toe gaven. De beslissing viel in het voordeel van Bennekom door een nederlaag van Michel Hendriksen jr tegen kopman Coen Bommel.
  De overige negen partijen eindigde allemaal in remise.

  In de tweede klasse lijken DES 2 en BDV te strijden om het kampioenschap, en promotie naar de eerste klasse.

  Individuele uitslagen:

  DES Lunteren 3 – BDV Bennekom 1 9-11

  1. Melanie Voskuil – Johan de Haas 1-1
  2. Evert Evers – Chris Versteegen 1-1
  3. Michel Hendriksen – Coen Bommel 0-2
  4. Bram Cysouw – Hans Robben 1-1
  5. Jan Bos – Alex van Harn 1-1
  6. Erwin Jochemsen – Gerrit Alink 1-1
  7. Johan Top – Frans Lamers 1-1
  8. Michel Hendriksen – Henk-Jan van der Kolk 1-1
  9. Jan Cysouw – Willem Stunnenberg 1-1
  10. Jan Heij – Mark ter Hofte 1-1

Gesloten voor reacties.