DES sluit seizoen af met gelijkspel

16 feb

In de laatste ronde van de bondscompetitie voor DES ging eigenlijk zoals het hele seizoen ging. In een wisselvalige wedstrijd werd gelijkgespeeld tegen het in de onderste regionen verkerende IJmuiden. Na een wisselvallig seizoen eindigt DES hierdoor op een vijfde plaats.

DES begon de wedstrijd in IJmuiden prima door een goede zege van Jaap van Hierden. Hij was duidelijk beter dan zijn jeugdige tegenspeler, dwong in het middenspel schijfwinst af en won even later. IJmuiden sloeg terug doordat Jesse Bos een foutieve combinatie van Ronald van de Beek afstrafte.

IJmuiden kwam zelfs op voorsprong doordat Willem Winter won van invaller Arno Bos. Laatstgenoemde speelde een matige partij. Al snel was duidelijk dat zijn tegenstander op termijn door de vleugel van Arno kon lopen. De Edervener spendeerde veel tijd om een tegenactie te bedenken maar dat zat er niet in. Marcel Monteba sloot zijn laatste seizoen bij DES in stijl af. De naar Wageningen vertrekkende Veenendaler was veel te sterk voor invaller Harry van der Vossen.

Arjen Timmer speelde een gedegen partij tegen de IJmuidense kopman Pippel. Zijn aanval was sterk genoeg om de omsingelde bewegingen te weerstaan. Met een scherpe voortzetting had hij zelf kansen kunnen krijgen maar ook de uiteindelijke remise leidde tot tevredenheid. Erwin van Hierden speelde een spannend duel tegen Feroz Amirkhan. Deze nam vanwege de nog beperkte tijd op de klok voor Erwin veel risico’s maar kreeg het deksel hard op zijn neus.

Aldert van Eck moest zoals vaak dit seizoen in remise berustten tegen een op papier mindere tegenstander. Hij had een mooie aanvalsstand tegen Sleutel maar het hak en breekwerk van de jonge IJmuidenaar was effectief. Doordat Van Eck lang op winst speelde keerde de kansen nog maar uiteindelijk kon de Lunterse teamleider nog naar remise afwikkelen.

Harmjan Lammers leek Lunteren op de beslissende voorsprong te zetten na een vreemd duel. Na een foutieve combinatie kwam hij een stuk achter maar Lammers kreeg een herkansing en combineerde toen wel naar de winst. Met een 10-6 tussenstand leek de wedstrijd beslist maar DES slaagde er niet in de winst over de streep te trekken.

René Alderliesten was na aanvallend spel in nadelig klassiek terecht gekomen en verdedigde zich niet voldoende en verloor. De tweede Lunterse invaller Jacco Bos stond goed maar raakte het spoor bijster. Zijn voordeel verdween en door wat onhandige zetten kwam hij zelfs in de problemen. Toen ook de klok een woordje mee ging spelen zag Jacco het niet meer scherp en gaf hij gedesillusioneerd op en werd het toch nog 10-10.