DES-jeugd Kampioen van Gelderland!

12 feb

Het jeugdviertal van damclub D.E.S. is opnieuw kampioen van Gelderland geworden bij de viertallen competitie. 

 

Er werd eerst in twee poules van zes voorrondes gespeeld. In groep A ging de strijd om de eerste plaats tussen D.E.S. 1 en D.C.H 1 (Harderwijk) Beide teams wonnen al hun wedstrijden en speelden tegen elkaar twee keer 4-4. Door deze resultaten plaatste beide teams zich met 18 punten voor de kruisfinales. Het tweede viertal van D.E.S eindigde met 7 punten op een vierde plaats in poule A. Zij mochten nu om een 5 t/m 8 plaats spelen.

In de kruisfinales won D.E.S.met 7-1 van D.C. Heteren. Jeroen v.d.Brink, Johan Top en Jan Cysouw wonnen alle drie hun partij. Christian v.d. Broek moest met remise genoegen nemen aan bord 4. Door deze overwinning mocht D.E.S. opnieuw aantreden tegen de winnaar van de andere halve finale, Harderwijk.

De finale werd een spannende wedstrijd waarbij D.E.S. terecht aan het langste eind trok. Jan Cysouw kwam twee schijven voor maar liet zijn tegenstander Daniel v.d. Valk nog ontsnappen met remise. Christiaan v.d. Broek en Jeroen v.d Brink wonnen met fraaie slagzetjes hun partijen en brachten de beslissing. Johan Top speelde in een gelijkopgaande wedstrijd remise. De uitslag werd nu 6-2 in het voordeel van D.E.S. 1. De Lunteranen namen hierna de beker in ontvangst van de jeugdleider van Gelderland Ralf Richters.

Het tweede viertal verloor de eerste halve finale met 3-5 van DUO- Doetinchem. De tweede wedstrijd om de zevende en achtste plaats werd echter verrassend met 5-3 van Huissen gewonnen. Biense en Alex wonnen netjes hun wedstrijd. Martine zorgde voor het vijfde punt door remise te spelen. D.E.S. 2 eindigde hierdoor op een mooie zevende plaats bij de Gelderse jeugdcompetitie voor teams.

De viertallen en reserves bestonden uit de volgende spelers.
D.E.S. 1  Johan Top, Jan Cysouw, Jeroen v.d.Brink, Christian v.d.Broek en Tomas v.d. Lagemaat
D.E.S. 2  Biense Wielstra, Alex v.d. Bosch, Martine Teunissen, Nathan v. Galen en Yannick Vlastuin.

Klik hier voor alle gedetailleerde uitslagen!