DES onderuit tegen Van Stigt Thans

23 jan

Ook in de tweede wedstrijd na de winterstop kon DES geen potten breken. Tegen de op papier sterkste ploeg van de competitie (en van de wereld) werd verwachte nederlaag geleden. Het leek even een oorwassing te worden, maar met de uiteindelijke 14-6 kon DES nog redelijk leven.

De wedstrijd werd geopend met een snelle puntendeling van Daniel Merkus. Tegen de altijd snel spelende strateeg Luteijn werd een redelijk vlakke partij zoals verwacht remise. Daarna ging het echter hard mis. Hermen Kroesbergen ging in de aanval tegen van de Akker, maar verloor zijn voorpost en later ook de partij. Invaller Evert vd Pol en Erwin van Hierden kregen allebei een spannend speltype op het bord met een actieve randschijf. De Schiedamse tegenstanders Winkel en Heusdens waren hier echter beter in thuis, en wonnen overtuigend. Aldert van Eck werd in het middenspel verrast door een originele zet van Dirk van Schaik, en kwam er niet echt meer aan te pas. Hierdoor werd de tussenstand maar liefst 9-1 en met de stand op de resterende borden dreigde een monsternederlaag.

Harmjan Lammers deed echter nog wat terug voor DES. Zijn Surinaamse tegenstander speelde in het late middenspel niet scherp genoeg, waardoor Harmjan met een sterk plan zijn tegenstander van het bord drukte. Henk Klarenbeek en Marcel Monteba hadden het zwaar tegen de sterke Schiedamse grootmeesters Clerc en Gantwarg. De Lunteranen moesten na tijdnood in lastige eindspellen stevig rekenen, maar bleven nog net op de been. Hetzelfde gold voor Arjen Timmer. Hij kreeg een sterke aanval over zich heen. Hij hoopte door tijdnood van zijn tegenstander nog op een ontsnapping. Toen die kwam pakte Arjen zijn kans en wikkelde af naar remise.

De nederlaag was ingecalculeerd, maar helaas voor Lunteren boekte concurrent Culemborg opnieuw een zeer nipte overwinning. Hierdoor is de Lunterse equipe afgezakt naar plek negen. Op een degradatiewedstrijd te ontlopen moeten daarom in de laatste twee wedstrijden nog punten worden gehaald.

One Reply to “DES onderuit tegen Van Stigt Thans”

Gesloten voor reacties.