Opnieuw domper DES P1

26 jan

Afgelopen dinsdagavond liep het provinciale eerste achttal van DES Lunteren opnieuw averij op in de Gelderse Hoofdklasse. Tegen laagvlieger PDC uit Putten werd met maar liefst 11-5 verloren, ook nog eens in eigen huis. En dat terwijl de wedstrijd wéér goed begon voor DES…

Al snel werd duidelijk dat Harmjan Lammers op bord 1 een paar maten te groot was voor Henry Kieft. In een Roozenburgpartij maakte Harmjan korte metten met Kieft: 2-0. Ook Arjen Timmer, die 20 minuten verlaat was, pakte vlotjes de overwinning tegen Jaap van de Werfhorst. In weer een Roozenburgpartij kon hij al gauw toeslaan met een winnend dammetje en dat betekende rond 10 uur een tussenstand van 4-0.

Vanaf dat moment ging het snel bergafwaarts met DES. Arwin Lammers stond goed tegen René Alderliesten, maar hij liep helaas in een verraderlijk zetje dat op slag uit was. De volgende speler die op kon geven was Sander Neutel aan bord 2. Hij verloor verrassend van de ervaren Herman Cousijnsen die een winnende doorbraak realiseerde in klassieke stand. Dit mocht natuurlijk niet gebeuren, maar het betekende wel de gelijkmaker: 4-4.

Ook Arno Bos moest eraan geloven. In wéér een goed opgezette partij tegen een sterke tegenstander, namelijk Kees de Jong, wilde Arno wéér te snel forceren. Dit liep uit op een positionele ramp en zo kwam Putten op een 4-6 voorsprong. Aldert van Eck speelde een spannende alles-of-niets-flankomsingeling tegen Patrick Wielemout. Laatstgenoemde schijnt in vorm te zijn, en ook nu gaf hij geen kik. Lang leek het plan van Aldert goed uit te werken, maar hij verrekende zich en verloor zelfs nog. Weer een daverende verrassing natuurlijk, die niemand had verwacht. Berrian Lammers haalde er met hangen en wurgen nog een puntje uit tegen Henk Timmer, zodat te tussenstand inmiddels 5-9 was in het voordeel van de Puttenaren.

Dik van Roekel moest tenslotte ook de vlag strijken tegen Joras Ferwerda (u begrijpt inmiddels: we speelden dan wel tegen PDC Putten, een betere benaming voor onze bezoekers is PDCH(arderwijk)). Hij werd langzaam weggedrukt via een flankcentrumaanvalletje. Voor Putten kwam de overwinning op het juiste moment, zij kunnen zich nu nog handhaven in de Gelderse Hoofdklasse.

Voor DES geldt: de resterende wedstrijden moeten we laten zien dat we wel degelijk in de top van het klassement thuis horen van de Gelderse Hoofdklasse. De afgelopen serie uitslagen is niet des DES…

One Reply to “Opnieuw domper DES P1”

 1. Was putten zo goed? of waren er een aantal spelers niet bij de les bij D.E.S.?

  Over een paar weken in Ede even de boel rechtzetten zou ik zeggen.

  3. Kroonschijf 7-10
  4. D.E.S. 7-08

  OP 21-2 weten we meer!
  ik ga me was voorbereiden op E OF A. Jochemsen.

Gesloten voor reacties.