OC 18-01-2011

19 jan

Gisteravond was het iets rustiger dan de voorgaande clubavonden dit jaar. Desalniettemin waren er op het hoogtepunt alsnog 20 mensen aanwezig in het clubgebouw (inclusief het provinciale viertal van De Kroonschijf 2, dat speelde tegen DES 2). Er werden enkele spectaculaire partijen gespeeld voor de onderlinge competitie.

William Garrits speelde een ijzersterke partij tegen good-old Jaap Veenendaal. Hij kwam zelfs gewonnen te staan, maar gunde Jaap toch nog een puntje. Kees Blankestijn is ook goed in vorm, maar moest toch zijn meerdere erkennen in Cees van Ee (die zelfs in de vorm van z’n leven is!). Al was de nederlaag onnodig.

Aldert van Eck nam tegen Sander Neutel een sterk ogende hekstelling in. Het ogenschijnlijke voordeel verdween echter geleidelijk. Op het ‘moment supréme’ liep Sander echter in een eenvoudig dammetje en kon hij direct opgeven. Arjen Timmer en Dik van Roekel maakten er een spectaculaire partij van van aanval tegen omsingeling. Er waren als vanouds vele combinatiemogelijkheden: Dik koos voor een zesklapper die verkeerd uitpakte, hij kwam daarmee namelijk in een verloren 6×6 terecht. Jaap Heij en Berrian Lammers maakten het nog spectaculairder: na een doorbraak naar dam van Berrian, besloot Jaap de dam op te sluiten (namelijk: witte dam op veld 5, zwarte schijven op 10,14,19). Na wisselende kansen werd uiteindelijk de vrede getekend, en met een punt waren beide spelers best tevreden.