DES Kampioen!!

22 feb

10-10 was voldoende in de laatste ronde. Maar DES 1 liet er geen twijfel over bestaan wie er dit jaar de beste was in de hoofdklasse. Met een dikke 15-5 overwinning tegen De Vaste Zet werd het kampioenschap binnengehaald. Volgend jaar mag DES weer optreden in de sterkste damcompetitie van de wereld, de nationale ereklasse.In het verre Geleen werd het nooit spannend. Vanwege een ongeluk trad De Vaste Zet maar met 9 spelers aan. Harmjan was de ongelukkige. Hij had zijn vakantie eerder afgebroken om zijn steentje bij te dragen in de kampioenswedstrijd maar kreeg nu zonder te spelen twee punten in de schoot geworpen. Binnen het uur was het al 4-0. Kopman en topscoorder Henk Klarenbeek behandelde een theoretische opening beter en liet zijn tegenstander na een onnauwkeurigheid met een ruïne achter. Toen Arjen Timmer er 6-0 van maakte door zijn tegenstander in een klassieke partij te overklassen kon niets het kampioenschap meer in de weg staan.

Ronald van de Beek zag dat het goed was en tekende voor remise tegen een van de betere Limburgers.  Aldert van Eck behaalde hetzelfde resultaat. Hij kwam dicht bij de winst tegen de sterke Erwin Heunen, maar die kon ontsnappen maar een eindspel met drie tegen één dammen wat niet meer te winnen was voor de Lunterse teamleider. De derde remise kwam op naam van Erwin van Hierden. Tegen de sterke Belgisch/Russische vrouw Schalley wist hij niks te bereiken en moest hij afwikkelen naar remise.

René Alderliesten had de eer het kampioenschap definitief binnen te halen. Tegen een defensief spelende invaller kreeg hij langzaam maar zeker wat voordeel. Een doorbraak betekende het einde van de partij het en kampioenschap van DES. Peter Hoogteijling gaf de titel nog wat meer glans door een sterke strategische partij winnend af te sluiten. Zijn aanval op de korte vleugel leek tegen gehouden te kunnen worden, maar door tacktiek en strategie hand in hand te laten gaan dwong Hoogteijling zijn tegenstander de handdoek te werpen.

Jaap van Hierden en Arwin Lammers waren nog bezig. Het kampioenschap was binnen maar beide wilden niet met een persoonlijke nederlaag afsluiten. Dat lukte de een wat makkelijker dan de ander. Jaap zijn voordeel was wat verwaterd, maar hij dwong gemakkelijk remise af. Arwin was na een wat mislukte aanvalspartij in de problemen gekomen. Tegenstanderster de Kok behandelde het eindspel echter niet goed, waarna Arwin remise afdwong.

2 Replies to “DES Kampioen!!

 1. Het zat er al even aan te komen: DES opnieuw naar de ereklasse.
  Nu is het dus zover!
  Geweldige prestatie van dit team, dat zo hecht is aan elkaar.
  Van harte gefeliciteerd!

 2. Er kan niet genoeg worden gezegd hoe knap het is van de spelers van DES-1 om de titel te grijpen!! Zo rustig en zeker. Jaloers makend.

  Wat een lekker vooruitzicht om weer in de Ereklasse te acteren

  Geniet ervan met volle teugen.

  Maar eerst heel lang nagenieten van het succes!!!

Gesloten voor reacties.