DES Lunteren winnaar 17e Hent Uut Zaand damtoernooi

16 feb

Zaterdag 15 februari werd in Wekerom het 17e Hent Uut ‘t Zaand damtoernooi gehouden. Er kwamen totaal 58 dammers af op dit gezelligheidstoernooi. Dit damtoernooi werd voor de 17e keer georganiseerd door de damverenigingen De Kroonschijf uit Ede en DES Lunteren. Er werd gespeeld in groepen van 6 deelnemers met een speeltempo van een half uur per speler per partij. Dit mooie tempo houdt in dat de wedstrijden nooit langer dan een uur duren. Er werd volop gestreden in elke poule om de eerste plaats waarbij er mooie zetjes en combinaties op het bord kwamen. De strijd om de wisselbeker ging dit jaar tussen DES Lunteren en BDSV.- Barneveld. Beide clubs stonden naar drie rondes extact gelijk met 22 punten. In de laatste ronde wonnen drie lunterse dammers hun partij en Barneveld noteerde slechts drie remises. Hierdoor liep DES uit naar 28 punten en ging de wisselbeker dit jaar naar Lunteren De spelers die voor dit mooie resultaat zorgde waren: Johan Top, Bram Cysouw, Elco. Blankestijn, Jan Cysouw en Jaap Heij.

Bij de prijsuitreiking was er voor iedere speler een mooie prijs beschikbaar. Door de medewerking van vele sponsors was het ook dit jaar mogelijk om vleespakketten, kaasprijzen, chocolade en andere mooie prijzen uit te reiken. Er werd ook een grote verloting gehouden waarbij de meeste dammers wel een prijsje wonnen.

De organisatie van het damtoernooi Geurt Hendriksen en Jaap Heij konden na afloop weer terug kijken op een geslaagd damtoernooi in Wekerom. In 2015 zal zeker het 18e Hent Uut ’t Zaand damtoernooi op de damagenda weer worden genoteerd.