D.E.S. 1 wint overtuigend van B.D.V. 1

26 feb

Het eerste achttal van D.E.S.- Lunteren heeft in de Gelderse hoofdklasse een overtuigende 13-3 overwinning behaald op B.D.V. 1 – Brummen.

Arwin Lammers opende al snel de score door via een leuk slagzetje te winnen van Arie Stehouwer (oud –trainer Feijenoord). Na een gelijkwaardige opening kwam Arwin opeens gewonnen te staan door een foutieve ruil van de tegenstander. Stehouwer zou altijd een schijf verliezen, maar trapte te vroeg in een eenvoudige doorbraak. Jaap Heij kwam in een dun eindspel niet verder dan remise tegen Martin Bruinsma. Jaap stond beter tegen de man uit Brummen, maar trapte in een zetje waardoor de partij snel remise werd. 3-1 tussenstand voor DES Lunteren.

Sander Neutel had op bord 6 geen moeite met Tom Westhof en won vrij eenvoudig zijn partij. Tom nam een aanval die hij niet kon verdedigen. Sander kwam een schijf voor en won zo zijn partij. Harmjan Lammers boekte een mooie winstpartij tegen bekende Johan Haytink. In een vier om vier eindspel had Harmjan precies de winstvariant berekend. Zo kwam Lunteren op een 7-1 voorsprong. De overwinningen bleven komen.

Arjen Timmer bouwde voorsprong uit door in het eindspel ook nog fraai te winnen van Bob Kersten. Bob Kersten is lichamelijk sterk aan het verminderen, maar damde toch nog een goede partij. Pas in het eindspel maakte hij een fout. Respect voor Bob Kersten, die in deze omstandigheden nog sterke partijen kan leveren.  Aldert van Eck moest tegen de sterkste speler van B.D.V. Bertus Bosch met remise genoegen nemen. Zo kwam Lunteren met 10-2 op voorsprong. Er waren nog twee partijen bezig.

Invaller Evert Evers kwam sterk uit de opening en stond de hele partij goed. In het laten eindspel maakte zijn tegenstander Jan Koerselman een fout. De stand was beter voor Evert, maar speler van B.D.V. kon remise halen. De foute zet werd meteen afgestraft door Evert Evers. Arno Bos speelde een erg sterke partij, maar kon in zijn betere stand niet winnen. De tegenstander A.v. Ooijen kon op verschillende manieren de remise uit het vuur slepen. Zo eindigde DES Lunteren tegen B.D.V. Brummen in een goede 13-3 voor het team uit Lunteren. Met nog één ronde te gaan staat het Lunterse team op een vijfde plek in de Gelderse Hoofdklasse.