DES 3: Een goed begin…

27 okt

IJsselstein, zaterdag 27 oktober – Op de radio een waarschuwing: Het is glad op de weg, let extra op. De winter is begonnen zo aan de temperatuur te voelen. Een perfecte damdag dus. En zo vertrokken we deze ochtend naar IJsselstein voor een leuke wedstrijd dammen. Ongeveer 5 km voor de bestemming is er een afrit afgesloten. Wat een kort stukje leek werd even verlengd met 30 km extra. Een goed begin is het halve werk, maar wat is het begin? Dit seizoen hebben we een vliegende start gemaakt. Met 4 punten uit 3 wedstrijden hebben we al geschiedenis geschreven en of dit nog verder te verbeteren valt is nog maar afwachten…

Ongeveer 10 over 12 kwamen we aan bij de speelzaal. Gelukkig (?) waren ook de tegenstanders er nog niet allemaal en konden we iets later dan gepland gezamenlijk beginnen. Over een goed begin gesproken. De eerste partij is uit. Helaas, Gerrit Roeterdink verliest al snel van R. Klarenbeek. Gelukkig wist Tom Knapen het tij te keren met een winst tegen R. Nurmohamed. Ook Jan Heij en Michel Hendriksen wisten binnen 3 uur te winnen. Na deze toch wel goede start bleef het lang stil.

Melanie Voskuil speelde een goede en sterke partij tegen R. de Meij en staat dus verdiend in het blauw op de website van de KNDB. Met een 2-8 voorsprong waren de vooruitzichten toch wel heel gunstig. Zouden we deze wedstrijd dan toch gaan winnen? Weer was het een lange poos stil in de zaal. Nog 5 partijen zijn aan de gang, er kan nog van alles gebeuren. Gerlinda Schaafsma speelde remise, nog maar 2 punten en we winnen. Maar tot het laatste moment zou het spannend blijven, Dennis Bos was vandaag niet zo ‘Magic’ als dat hij anders altijd is. Vandaag was hij damblind, hij wist waarschijnlijk het verschil niet meer tussen een schijf en een dam. De 5-9 op het scorebord. liegen er niet om. Nog maar 2 punten, dit moet toch lukken vandaag?

Gelukkig, weer een positief geluid uit de zaal. Henk Jongbloed en Dinand Stegeman spelen ongeveer gelijkertijd remise. De winst in binnen. Het derde team is het kunstje nog niet verleerd! Wat is het toch een heerlijk gevoel om te winnen. Alleen Stijn was nog bezig, al maakte het niet veel meer uit, ook hij speelde (zeer verdient) remise. Met 12-8 keerde we trots en opgelucht naar huis. DES 3 is in topvorm. HDC 2 komt waarschijnlijk met zweet op het voorhoofd de Lunterse damarena binnen, want met nog maar 1 gewonnen wedstrijd heeft Lunteren 3 toch al een grote voorsprong?

One Reply to “DES 3: Een goed begin…”

  1. Het gaat goed zo! Laat die Haarlemmers maar komen, zullen we eens kijken of ze in hun eigen zetje lopen.

Gesloten voor reacties.