DES 1 krijgt tik om de oren van DCH Harderwijk 1

19 okt

18 oktober mocht DES 1 aantreden tegen DCH 1 in de Gelderse Hoofdklasse. DCH 1 heeft een sterk team gekregen, door de samensmelting met Nunspeet. We wisten dus waar we aan toe waren!

Op bord 4 speelde Arjen Timmer tegen Wout Mensink, op papier een van de zwakkere van DCH. Deze wedstrijd zorgde al snel voor een 2-0 voorsprong voor DES Lunteren, door een foutieve zet van Mensink, natuurlijk hadden we allemaal een overwinning van Arjen verwacht.

Laatkomer Aldert van Eck speelde tegen een van de sterkste van DCH, maar schoof vrij makkelijk naar een remise toe, zoals hij geleerd heeft in de Ereklasse. tot nu toe ging het allemaal erg goed voor het team uit Lunteren, maar Jaap Heij verloor van Bert Foppen, onnodig maar het kan gebeuren.

Arwin Lammers zorgde op bord 4 voor een 4-4 tussenstand door remise te spelen tegen Fred Elgersma. partij leek in het voordeel te zijn voor de Harderwijker, een omsingeling van Arwin pakte niet goed uit, omdat de stand te dun was, maar hij speelde vrij makkelijk naar een remise toe.

Een volgende nederlaag kwam op het bord te staan. ditmaal van Berrian Lammers, tegen Eibert Smit. Een sterke opening en middenspel van Berrian mochten niet baten bij de uitslag op het bord. Onnodig verloor hij een erg sterk gespeelde partij.6-4 voor Harderwijk.

Harmjan Lammers speelt erg constant het laatste jaar. Af en toe een overwinning, maar meestal remise. Alles beter dan verliezen zeggen we altijd maar. Ook ditmaal kon hij niet winnen, maar speelde hij remise. 7-5 in het voordeel van DCH. Nog 4 punten waren te verdelen. Op een overwinning hadden we al niet meer gerekend, misschien nog een 8-8, maar een kleine kans.

Toen Jacco Bos in een 3 om 1 eindspel, fraai won van Gerwin vd Meer leek het nog even spannend te worden, maar Dik van Roekel had al teveel schijven verloren in de strijd om de 8-8 tegen Harderwijk en verloor als laatste van Kees de Jong, waardoor DES Lunteren opnieuw de volle buit liet schieten.

Houd alle moed erin. Alhoewel het deelnemersveld veel sterker is dan normaal, hebben we nog kans zat op een top 3 klassering. Vorig jaar verloren we maar liefst 5 punten en werden we er tweede mee. nu hebben we er al 3 verloren. Als we de rest winnen dan…

One Reply to “DES 1 krijgt tik om de oren van DCH Harderwijk 1”

  1. Komt goed Arwin,
    Volgende wedstrijd tegen Ede gaan we de nederlaag van gisteren wegpoetsen!
    Sander is al met de voorbereiding bezig.

Gesloten voor reacties.