DES 1 wint opnieuw, gelijkspel DES 2, nipt verlies DES 3

20 okt

DES 1 wint ruim van Heijmans
DES 1 mocht het opnemen tegen het Heijmans uit Rosmalen. Henk Klarenbeek gaf het goede voorbeeld door binnen 2 uur Ron Entken via een daverende slagzet van het bord te vegen. Arjen Timmer hield de bekende dammer en FMJD arbiter Frank Teer op een verdienstelijke remise. Ronald van de Beek speelde tegen de een van de toppers van Heijmans W. van de Kooy. Ronald miste het bekende zetje van Weiss en moest in het eindspel zelfs de punten inleveren bij van de Kooy. Harmjan Lammers speelde remise tegen de afgetreden penningmeester van de KNDB Arie van Vermeulen. Jaap van Hierden je liet in een kansrijk eindspel een puntje liggen tegen Harry Doornernik. Arwin Lammers zette DES op 7-5 door Rene Oosterhout op een verdiende nederlaag te trakteren. De teamleider Aldert van Eck en Rene Alderliesten zorgde via twee mooie winstpartijen voor de beslissing in de wedstrijd. De nederlaag van kopman Erwin van Hierden tegen de Afrikaanse Grootmeester F. Ndonzi deed DES geen pijn meer. Peter Hoogteyling blijft het goed doen en won in het eindspel van de op papier sterke dammer Mari Ballegooijen. Hiermee won DES 1 toch ruim met 13-7 van Heijmans Rosmalen en blijft het bovenaan staan in de hoofdklasse B.

DES 2 speelt gelijk tegen LDG
Het tweede tiental speelde thuis tegen LDG Leiden. Arno Bos zorgde al snel voor de 2-0 voorsprong tegen H. de Winkel. Richard Cousijnsen ging verrassend onderuit tegen Arend van Beelen. Jaap van Hierden sr moest helaas de punten inleveren bij Edwin van Hofwegen en DES stond weer achter. De remises hierna waren van Jacco Bos, Wim Lammers, Henk Timmer, Stijn Overeem tegen Evert Bronstering. Edwin Loozen en Henri v. Hierden. Teamleider Evert van de Pol zorgde toch voor het belangrijke puntje door in het eindspel Hans Kreder nog te verslaan. DES 2 pakte hierdoor het eerst puntje in de landelijke eerste klasse B.

DES 3 nipt onderuit
Het zit het derde tiental dit seizoen niet mee. De derde wedstrijd werd opnieuw met het kleinst mogelijke verschil van 11-9 verloren van G.D.C.2 – Gorinchem. De snelle remise kwam op naam van invaller Ries van Ee tegen G.Tol De eerste nederlaag was verrassend voor Michel Hendriken die in een eenvoudig zetje liep tegen B.Vink. Johan Top speelde een degelijke partij en behaalde een mooie remise tegen G.v.d.Pelt. Jaap Heij won in het middenspel een schijf en maakte de partij goed uit tegen D. van den Berg. Gerlinda Schaafsma haalde in het middenspel via een mooi zetje een dam maar helaas kon de tegenstander Mandemaker nog een remise gaatje vinden. Evert Evers ging volop ten strijde tegen Niels Verboon maar moest in het middenspel een schijf inleveren en kon in het eindspel de nederlaag niet meer voorkomen. Jeroen v.d. Brink bracht de stand op 7-7 door via sterk aanvalspel zijn tegenstander van het bord te poetsen. Teamleider Jan Heij miste een goed voorzetting en ging hierna in het eindspel onderuit tegen Jan van Haarlem. Erwin Jochemsen was nog dicht bij de winst maar miste de juiste variant en remise was het resultaat. Wijnand Voskuil bleef de winst zoeken tegen de veel ruilende dammer J.Krieken, maar helaas bleek het er niet in te zitten. De eindstand kwam hiermee op 11-9 en DES 3 blijf nog puntloos in de landelijke tweede klasse C.