Blamage voor dammers DES

23 okt

Dinsdagavond 22 oktober 2013 was een zwarte dag voor de dammers van DES Lunteren. Niemand kan zich herinneren dat Lunteren de eerste twee rondes van de Gelderse Hoofdklasse verloor.  In de Hoofdklasse werd met 13-3 verloren van de dammers van DCE Lent. De laatste keer dat DES zo’n grote nederlaag leed was in het seizoen 2007/2008. Toen werd er met 13-3 verloren van wederom de dammers uit Lent.

Op bord 2 speelde de man in vorm van Lunteren, Arjen Timmer, tegen Gert van Willigen. In een partij waarin beide niet sterk speelden werd het uiteindelijk een snelle remise. Hierna begon het drama. Op bord 5 verloor Jacco Bos van Edgar Hartman. Jacco speelde een aanvallende partij, maar dat was niet genoeg. De tegenstander kreeg een overmachtseindspel en wist dit met gemak uit te maken.

Bord 6. Dik van Roekel tegen Joop Geurts. Dik kon niet voorkomen dat de tegenstander doorbrak op de zwakke vleugel van de Lunteraan. Van Roekel kon niks terugdoen en zo was de tweede nederlaag een feit. Maar de dammers van Lent gingen door. Harmjan Lammers verloor zijn partij tegen Thijs Gerritsen. Harmjan miste een remisevariant en verloor daarna door sterk spel van Gerritsen. Ondertussen was de tussenstand 1-7 in het voordeel van de dammers uit Lent.

Ook Arwin Lammers kon vandaag niet winnen. In een mooie partij, waarin Arwin goed leek te staan, kwam Sander Spaans in het late middenspel erg goed te staan en kon zo een eindspel op het bord brengen dat altijd won. Ook de buurman Aldert van Eck, op bord 4, leek een erg goede partij te spelen. Met een tactisch offer hoopte hij door te breken op de linkervleugel van Marco van Bronswijk. Deze speelde echter goed spel en kon dat voorkomen. Hierna  overklaste hij de Lunteraan en won zo zijn partij. Tussenstand 11-1.

De laatste twee partijen eindigden in een remise. Jaap Heij speelde tegen Marjoleine Geurts een rustig partijtje. Een remise was dus het logische gevolg. Arno Bos speelde een leuke partij tegen Eep van Manen. Van Manen kreeg een voordeligere stand, maar kon niet voorkomen dat Arno Bos doorbrak en zo gemakkelijk de remise binnenhaalde. Zo eindigde de wedstrijd in 3-13 in het voordeel van de uitspelende ploeg DCE Lent.