DES-WSDV in evenwicht

26 okt

Vrijdagavond 25 oktober was er een vriendschappelijke wedstrijd gepland tussen DES en WSDV. De dammers uit Wageningen kwamen naar het damgebouw van DES en zo zorgden de jeugdige spelers voor een vriendschappelijke en leuke wedstrijd. Als oefening moest er genoteerd worden. Dat bleek bij sommige spelers nogal een probleem, maar samen kwamen de kinderen er uit en zo had iedereen een notatiebiljet ingevuld aan het eind van de wedstrijd. Het werd een gezellige avond voor de dammers en om half negen was de laatste partij afgelopen.

Jeroen van den Brink speelde tegen Akosh Kardos en wist te winnen. Ook Jan Cysouw wist te winnen, terwijl hij twee stenen achter stond. Hij won het eindspel nog van Niamah Jarallah. Johan Top speelde een rustige remise tegen Selke Riedel. Een prima resultaat. Ook de vierde finalist uit Lunteren bij het NK pupillen deed mee vandaag. Biense Wielstra. Aan het eind van de partij stond hij straal gewonnen tegen Pieter van Asseldonk, maar een grote fout zorgde ervoor dat hij de partij nog verloor.

Op de andere 5 borden was het een remisefestijn. Maar één partij liep uit in een winst. Joris van Asseldonk won van de nieuwe aanwinst van DES Lunteren, Berdina van de Top. Het meisje is nog erg jong, maar laat zien dat ze dammen een leuke sport vindt. Jammer genoeg verloor ze, maar dat vond ze niet erg. De andere vier partijen liepen uit in een remise. Op bord 5 speelde Nathan van Galen remise tegen Milan Rozenbrand. Nathan stond veel beter, maar kon de winst niet vinden. Het liep uit op remise. Ook een prima resultaat voor deze jonge speler. Martine Teunissen, Marielle van de Brink en Margreet van Roekel speelden gelijk tegen Kelsi Riedel, Rosannah van Halsema en Imaan Soliman.

Zo eindigde deze vriendschappelijke wedstrijd in een 9-9. Een leuke ervaring voor de jonge spelers en een goede inkomer voor de wat oudere. Ook erg mooi om te zien dat bijna de helft van de jeugdleden die gisterenavond meededen meisjes waren. DES en WSDV mogen beiden blij zijn met deze jeugdleden. We hopen dat we ze kunnen blijven enthousiasmeren voor deze sport.

DES jeugd – WSDV Wageningen
1.Jeroen v.d. Brink – Akosh Kardos 2-0
2. Johan Top – Selke Riedel 1-1
3. Biense Wielstra – Pieter v. Asseldonk 0-2
4. Jan Cysouw – Niamah Jarallah 2-0
5. Nathan v. Galen – Milan Rozenbrand 1-1
6. Martine Teunissen – Kelsi Riedel 1-1
7. Berdina v.d. Top – Joris v.Assseldonk 0-2
8. Marielle v.d. Brink – Rosannah v.Halsema 1-1
9. Margreet v.Roekel – Imaan Soliman 1-1
Eindstand 9-9