DES laat het weer afweten

31 okt

Ook in de derde ronde van de Gelderse hoofdklasse heeft DES Lunteren het weer laten afweten. Vanavond werd er met 8-8 gelijkgespeeld tegen het op papier zwakkere DCN Nijmegen.

Het leek allemaal goed te lopen. Arwin Lammers kwam gemakkelijk een schijf voor tegen Jos Peelen. De tegenstander had alleen genoeg compensatie en Arwin kon het niet uitbuiten. De dammer uit Nijmegen kon een doorbraak forceren en pakte zo nog een gelukkig punt. Ook Aldert van Eck kon niet winnen. Tegen Hans Ladage werd gelijkgespeeld. De tegenstander speelde sterk spel en Aldert kon de winst niet vinden. Een eerlijke remise. Tussenstand 2-2

Toen begon de avond voor DES Lunteren. Dik van Roekel won op de klok in een slechtere stand. Dik kwam in het middenspel een schijf achter, maar wist toch nog te winnen. De tegenstander vergat de klok helemaal in te drukken en vloog zo door de tijd. Ook Arno Bos won op de klok. In een rustig standje vergat ook zijn tegenstander de klok. De ongelukkige tegenstanders waren Erich Ketelaars en Henk Spaan. Zo was de tussenstand 6-2 in het voordeel van de Lunteranen.

Arjen Timmer kon niet meespelen vanavond. Zijn invaller was Wim Lammers. Wim speelde tegen Eric Sanders. Eric hakte vanaf het begin al gelijk een boel schijven van het bord, hierdoor kwam er gelijk al een dunne stand op het bord. Lammers kwam beter te staan, maar kon dat net niet uitbuiten. Een 4 om 3 eindspel eindigde daarom in een remise. Nog twee punten waren nodig voor de overwinning. Zoon Harmjan Lammers pakte die punten niet. In een spannende pot trok Harmjan aan het kortste eind. Tussenstand 7-5 voor de Lunteranen.

Jaap Heij speelde vanavond tegen Anton Jansen. Een klassieke stand liep uit op een beter eindspel voor de man uit Nijmegen. Jaap Heij voerde het eindspel correct uit en kon zo nog op het nippertje een punt binnenslepen. De laatste partij van vanavond was voor Jacco Bos. Tegen Kees Hazen werd een aanvallende partij gespeeld. Jacco stond erg goed, kwam ongelukkig een schijf achter en kwam zo in een slecht eindspel terecht, dat alleen won voor de tegenstander als het goed gespeeld werd. De tegenstander liet zien het eindspel te beheersen en won de partij. Uitslag 8-8

Waar leek dat Lunteren de eerste overwinning van het seizoen ging halen werd toch teleurstellend gelijkgespeeld tegen DCN Nijmegen. De twee klokwinsten voor Lunteren waren van harte welkom. Hadden de tegenstanders wat beter opgelet, dan had Lunteren ook de derde ronde verloren. Laten we het positief bekijken. Het eerste punt is binnengehaald in een wedstrijd waarin we eigenlijk hadden moeten verliezen.