DES 1 koploper af.

3 feb

Een forse dreun. Die deelde SNA uit Heerhugowaard uit aan het eerste. Het belangrijke duel tussen de nummers een en twee eindigde in een 12-8 overwinning voor de Noord-Hollanders. Hierdoor nemen zij, door een voorsprong van vier bordpunten de koppositie over van DES en zijn nu de belangrijkste gegadigde voor de titel. De laatste twee rondes moeten uitmaken wie er met de titel vandoor gaat en wie er een promotiewedstrijd mag spelen. Overigens heeft ook Apeldoorn hier nog kans op.

Het probleem van DES was zaterdag dat het erg weinig af wist te dwingen. Op zeer weinig borden werden kansen gecreerd. Toch was het DES dat op voorsprong kwam. Na gelijkwaardige remises van Daniel, Hermen, Henk en invaller Harmjan (hij viel in voor Arjen) boekte Richard een mooie overwinning. Met een fraaie halfopen klassieke partij dwong hij Tesselaar tot overgave.

Hierna ging het echter mis. Aldert kon het niet bolwerken tegen een van de twee kopmannen. Hij kwam in een slechte klassieke stand en kreeg geen kans op herstel. Ook Ronald verloor. Hij stond de hele partij moeizaam. In het late middenspel leek hij de stand onder controle te hebben maar plotseling ging het helemaal mis. Erwin en Marcel probeerden de stand weer gelijk te trekken maar hun minimale voorsprong was niet genoeg. Teamleider Evert vocht als laatste een spannen duel uit tegen de andere SNA-kopman Wijker. In een Roozenburgstelling gebruikte Wijker bijna al zijn tijd. Toch wist hij een voordelige stand te krijgen, doordat Evert een goede (winnende) kans miste. In de tweede tijdnoodfase miste Evert nog de remise waarna Wijker het via een fraai motiefje afmaakte.