DES 2 kampioen!!!!!

3 feb

Eindelijk, na jaren ertegen aan hikken is het gelukt, DES 2 is kampioen in de tweede klasse en promoveerd naar de eerste klasse. Het zal er al jaren aan te komen maar vaak ging het op beslissende momenten mis. Afgelopen zaterdag werd hier overtuigend een eind aan gemaakt. Het belangrijke duel tegen de nummer twee, en eeuwige rivaal WSDV 2 werd met grote cijfers gewonnen. Doordat ook de enige overgebleven concurent Deventer verloor is het team een ronde voor het eind niet meer in te halen. 

De jeugdspelers Jacco en Arwin zorgde voor een vroege voorsprong tegen de Wageningers. Dit is zeker niet toevallig. De jongere spelers (ook Harmjan, Arno en Matthias) zijn ook dit jaar weer gegroeid en worden steeds belangrijker voor het team. Het is duidelijk dat ze klaar zijn voor een klasse hoger.  

Wageningen kwam nog even terug doordat Brenda is een zetje liep. De ervaren rotten Henk Timmer, Jaap van Hierden en Edwin Loozen zagen dat het goed was en namen genoegen met een puntje in belang van het team. Supersub Arjan en Henri (zeer geslaagd als teamleider) brachten de beslissende punten binnen door goede winstpartijen.

Voorzitter Jaap was als laatste bezig. Tussen het vieren van het kampioenschap door zorgde hij ook nog voor een fraaie winstgang tegen Ingrid de Kok. Dit illustreert perfekt hoe belangrijk hij is. Het regelt alles voor de club, damt tussendoor ook nog als het nodig is en wint op belangrijke momenten altijd. 

4 Replies to “DES 2 kampioen!!!!!

  1. Ook namens mij allemaal gefeliciteerd met deze prachtige titel. Lekkere inmaakpot tegen Wageningen!
    Goed voor DES, want dit talentvolle jonge team krijgt nu de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in de sterkere 1e klasse.

Gesloten voor reacties.