DES wint in moeizame derby

3 feb

Maandagavond 2 februari moest het provinciale hoofdklasseteam van DES aantreden in de streekderby tegen De Kroonschijf uit Ede. Het werd een spannende wedstrijd waarin DES uiteindelijk geflatteerd aan het langste eind trok en zich daarmee enigszins revancheerde op de verloren thuiswedstrijd tegen Lent.

Na de genoemde thuisnederlaag waren bij DES de titelaspiraties in de ijskast gezet. Toch willen we elke nog komende wedstrijd laten zien dat zeker in de toekomst DES nog eens kampioen zal worden in de sterke provinciale Gelderse Hoofdklasse. En zeker in een derby zijn we extra gemotiveerd om te winnen. In de voorbereiding voor deze wedstrijd waren er enkele afzeggingen waardoor Jan Crum jr. voor het eerst moest invallen. Aldert en Arjen kwamen liefst drie kwartier later, want Aldert had eerst nog andere verplichtingen. Teamleider Jaap had hen daarom aan wat lagere borden gezet.

De wedstrijd begon niet goed voor DES. De voorzitter van De Kroonschijf verschalkte de voorzitter van DES aan bord 3 in een klassiek standje. Dik van Roekel speelde echter een puike partij op bord 7 tegen Koos Hoekzema waardoor de tussenstand weer gelijk werd getrokken. Hierna volgden 3 gelijkwaardige remisepartijen van Harmjan, Jacco en Aldert tegen respectievelijk Nico Valkenburg, Wim Lammers en Aart Jochemsen. Toen won invaller Jan Crum op het laatste bord van Jan Lam, laatstgenoemde vergat te winnen in een laatklassieke stand en kreeg toen zelfs nog de deksel op zijn neus. Een zeer belangrijke, maar ook gelukkige overwinning van onze invaller. Sander hield de remisemarge tegen Peter Hoogteijling goed in de gaten en wikkelde zakelijk af naar remise. Arjen zat als laatste nog te ploeteren tegen Piet Postema. Een goede partijopzet werd slecht benut en Arjen kwam zeer slecht te staan. Postema wist echter geen raad met een schijfoffer en zo werd het laatste belangrijke punt gescoord. Eindstand: 9-7 in het voordeel van DES. Daarmee consolideert DES haar derde positie op de ranglijst.

Voor meer informatie, zie   http://toernooibase.kndb.nl/opvraag/standen.php?taal=&kl=1&Id=1063&jr=9

One Reply to “DES wint in moeizame derby”

  1. Uitslagen Lent – Dammers uit Oost 9-7

    De stand 1. Oost 9-15 2. W.S.D.V. 9-15 3. D.E.S. 9-14
    Wie gaat er voor het kampioenschap??

Gesloten voor reacties.