DES 1 en 3 onderuit, gelijkspel DES2

18 sep

DES 1 heeft in de eerste ronde in de uitwedstijd tegen Orfam Twente een 14-6 nederlaag geleden. De lunteranen konden het tot drie uur via drie gelijke spelen nog aardig bijbenen. Hierna volgde er vier nederlagen oprij van Daniel Merkus, Matthias de Kruijf, Arjen Timmer en Hermen Kroesbergen. De laatste drie partijen eindigde allen in remise. DES 1 moest zich vandaag met 6 puntjes tevreden stellen. De volgende wedstrijd tegen het gepromoveerde S.N.A. zal het uit een ander vaatje getapt moet worden om een goed resultaat te behalen.

DES 2 niet op dreef
Het tweede tiental heeft de uitwedstrijd tegen het op papier zwakke Huissen 3 niet kunnen winnen. Te veel spelers waren vandaag niet bij de les zodat een goed resultaat uit bleef. Edwin Loozen kreeg aan bord 10 de punten cadeau omdat zijn tegenstander niet kwam opdagen. Jaap Heij kon tegen de taaie en snel spelende Jo Westeneind geen voordeel krijgen met remise als uitslag. Teamleider Evert v.d Pol speelde een degelijke partij en won vrij gemakkelijk van Lotte Aleven. Hierna volgde twee remises van Arwin Lammers en Richard cousijnsen. Er leek geen vuiltje aan de lucht maar door drie nederlagen oprij werd de voorsprong van 7-3 verspeeld in een 9-7 achterstand. Op de bovenste borden verloren Henrivan Hierden ,Arno Bos en Henk Timmer hun partij. Wim Lammers won gelukkig het dunne eindspel van Jan Bouwmeester zodat de tussenstand 9-9 werd. Jaap v. Hierden sr kwam in het eindspel een schijfje voor maar kon het dammeneindspel helaas net niet in winst omzetten. De wedstrijd eindigde in een iets wat teleurstellende uitslag van 10-10 De volgende wedstrijd mag DES 2 zich revancheren tegen A.D.G. – Amersfoort.

DES 3 onderuit
Het derde tiental moest het opnemen tegen de kampioenskandidaat nummer 1 De Vaste Zet 2 uit Geleen. Dit team heeft een gemiddelde rating van 1089 Het derde tiental moest zich vandaag tevreden stellen met vier bordpunten. Invaller Jacco Bos scoorde een mooie winstpartij. Michel Hendriksen en Berrian Lammers verdubbelde de score van het derde met twee remises. De overige zeven partijen gingen voor de jonge DES-ploeg verloren. De eindstand werd hiermee 4-16 voor de Limburgers. De volgende wedstrijd mag het derde het opnemen tegen W.S.D.V. 4 uit Wageningen. Vorige seizoen werd daar 10-10 tegen gespeeld.